Zwembad in de tuin met een stalen frame, waar moet je op letten?

Een opblaasbaar zwembad is een fantastisch product. Vooral als je kinderen graag in het water spelen. Maar een zwembad in de tuin met een stalen frame is voor het hele gezin geschikt! Deze zwembaden worden niet alleen voor een langere periode neergezet, maar ze ook groter en dieper. Je kunt dus ook echt in je eigen tuin zwemmen als je voor een zwembad met stalen frame kiest. Maar waar moet je op letten als je een zwembad wilt kopen? In dit blog geven wij een aantal handige tips en trucs!

Afmetingen kiezen

Natuurlijk kijk je als eerste naar de afmetingen van een zwembad in de tuin, want je hebt immers niet oneindig veel ruimte om een zwembad te plaatsen. Daarnaast moet je het zwembad ook strategisch neerzetten zodat je bijvoorbeeld een pomp kunt aansluiten. Wanneer je op zoek gaat naar een zwembad in de tuin moet je er dus wel van bewust zijn welke ruimte je hebt en dit afstemmen op het formaat van het zwembad dat je kiest.

Vorm van zwembad in de tuin 

De vorm van een zwembad in de tuin bepaalt voor een groot deel wat je in het zwembad kunt doen. Wil je echt zwemmen? Dan heb je niet alleen de ruimte nodig, maar dan is een rechthoekig zwembad ook een veel logischere keuze. Een rond zwembad wordt eerder gekozen om gewoon rustig in te dobberen en om bijvoorbeeld met je wederhelft of de visite te genieten van het warme water. Wil je de ruimte, maar is de ruimte in de tuin beperkt? Dan zou een vierkant opzetzwembad ook nog een goede keuze kunnen zijn!

Compleet of zelf samenstellen

Het zwembad is vrijwel altijd compleet. Dat houdt in dat het zwembad met een stevig stalen frame geleverd wordt zodat je het zwembad in de tuin kunt neerzetten. Toch is een zwembad niet altijd compleet, want een opzetzwembad vraagt ook om onderhoud. Daarom is bijvoorbeeld een filterpomp van belang en heb je toebehoren en reinigingssmiddelen, zoals een waterstofzuifer en chloortabletten nodig. Bij de aanschaf zie je vaak al aan de prijs hoe compleet het zwembad is. Logischerwijs worden duurdere zwembaden vaak geleverd met de benodigde accessoires en schoonmaakmiddelen waarmee je het zwembad goed kunt onderhouden.

Uitstraling van het zwembad in de tuin

Het oog wil ook wat natuurlijk en opzetzwembaden met een stalen frame zijn er niet alleen in verschillende maten, maar ook in verschillende kleuren. Kies je voor het standaard blauwe of witte zwembad of ga je toch voor een zwembad die bijvoorbeeld een natuurlijke uitstraling heeft. Of die afgewerkt zijn met leuke prints van kleurrijke figuren en dieren. Daarnaast zijn er ook zwembaden die bijvoorbeeld geleverd worden met een overkapping. Zodat zowel het water als de zwemmer niet in de volle zon staat.

Trappetje nodig?

Je kunt ook kiezen voor zwembaden met een trappetje en dat is wel zo makkelijk als je een iets hoger zwembad in de tuin hebt en niet zo lenig bent om over de rand heen te stappen. Met een trappetje kun je heel eenvoudig in- en uitstappen, maar het is niet handig om vanaf het trappetje een bommetje te maken. Ondanks dat het heel verleidelijk is. Daar zijn deze zwembaden simpelweg niet diep genoeg voor.