Wat te doen met je tuin als je op vakantie gaat

Wanneer de temperatuur in het voorjaar stijgt, heeft ook de tuin speciale aandacht nodig. De meeste planten hebben  meer aandacht nodig. Er zijn bijvoorbeeld meer wateren en schaduwen. Het gras wordt regelmatig gemaaid om dode bloemen te verwijderen en  nieuwe bloem groei te stimuleren. Deze kleine klusjes zijn nodig om ervoor te zorgen dat uw tuin ook op vakantie mooi en energiek blijft. Met een Gardena vakantiebewatering systeem worden, ook als je op vakantie bent, deze klusjes voor je gedaan. Deze Gardena sproeiers kan je dus instellen met een timer, zodat ze ook aanspringen als je voor langere tijd weg bent. Zo heb je nog meer verschillende tips die ervoor kunnen zorgen dat je tuin tot het uiterste puntje verzorgd wordt.

De beste tips voor de vakantieperiode

U kunt uw tuin het beste  vlak voor uw vertrek  een onderhoud laten ondergaan. Maak de tuin schoon en verwijder uitgebloeide bloemen uit de planten. Door de grond rond de plant te bedekken met een laag hout of mulch zal het vertragen. Bewaar items die kunnen vallen of wegwaaien. Dit voorkomt dat meubels zoals parasols de tuin beschadigen tijdens  storm en regenbuien. Ook is het belangrijk om  vlak voor je op vakantie gaat het gazon te maaien. Knip het niet te kort en laat het wat langer meegaan. Als u het gras wat langer laat zitten, voorkomt u dat het  bij warm weer uitdroogt. Met deze tips kom je al een heel eind in de verzorging van je tuin wanneer er niemand thuis is voor een periode van een paar dagen of meer.

Voldoende water geven voor vertrek

Iedereen, ook planten, heeft in de zomer  extra water nodig. Als je voor een week of een langere tijd op vakantie bent, is het dan ook belangrijk om iemand van je kennissen of familie  voor de planten te laten zorgen. Een automatische tuinsproeier met timer of een vaste watervoorziening is ook een goede optie om de planten van water te voorzien. De beste watertijd is ‘s morgens vroeg of’ s avonds laat. Water geven in de volle zon kan planten verbranden. Aan het begin of aan het einde van een dag heeft de plant dan ook de meeste tijd om water op te nemen, lang voordat de warme zon het verdampt. Het belangrijkste aspect van het verzorgen van een tuin, vooral in de zomerperiode, is dus water.

Zorgen dat de planten blijven leven

Het is lastig om precies te weten hoeveel water iedere plant precies nodig heeft. Het kan zo zijn dat sommige planten bij een bepaalde hoeveelheid verzuipen en doodgaan, waarbij andere planten niet genoeg hebben aan precies dezelfde hoeveelheid. Het is dus erg belangrijk om de goede hoeveelheid water te geven aan een plant. Dit kan dan ook erg lastig zijn wanneer je op vakantie bent. De kunst hierbij is om kaartjes erbij te hangen, waardoor mensen die je vraagt om de tuin te verzorgen precies weten wat ze bij welke plant moeten doen. Meestal krijg je in tuinwinkels die kaartjes al erbij, dus wanneer je deze bewaard komen ze goed van pas wanneer je op vakantie gaat. Met deze tips kun je je tuin dus vredig achterlaten in de zomervakantie.