Waar je een tuinhuis allemaal voor kunt gebruiken

Een tuinhuis is erg handig om te gebruiken als opslagruimte, fietsenstalling, buitenkeuken, loungeruimte, sauna en tuinkamer. Graag lichten we een paar van deze minder voor de hand liggende inrichtingen van het tuinhuisje toe in dit artikel. Zo kun je wat inspiratie opdoen en je oude tuinhuis weer nieuw leven inblazen.

  1. Het tuinhuis als buitenkeuken
    Door het tuinhuis te gebruiken als keuken kun je in de zomer heerlijk buiten dineren en tijdens het bereiden van een maaltje gezellig keuvelen met het gezelschap. Een buitenkeuken is erg sfeervol en het is ideaal om gebruik te maken van je oude tuinhuisje voor de nieuwe keuken. Hierdoor zorg je voor beschutting waardoor de keuken minder zal leiden in tijden van guur weer. Laat nieuwe onder en boven keukenkasten, koelkastje, kook -of grillplaat, afzuigkap en wateraansluiting plaatsen en geniet in de zomer van je eigen buitenkeuken.
  2. Het tuinhuis als loungeruimte
    Heb je het tuinhuis niet langer meer nodig als fietsenstalling en heb je in je woning genoeg plekken om je spullen op te bergen? Tover je tuinhuis dan om tot een heerlijke loungeruimte. Dit is de perfecte oplossing als je soms even tot rust wilt komen, als je merkt dat de kinderen meer plek voor zichzelf nodig hebben of wanneer er vaak bezoek langs komt. Door een extra woonkamer te creëren zorg je voor meer ruimte in huis én geef je het gezin meer ruimte om zich te ontwikkelen.
  3. Het tuinhuis als sauna
    Tijd voor ontspanning! Gebruik je het oude tuinhuis niet meer en heb je in huis weinig plek voor het plaatsen van een sauna, dan is je tuinhuisje dé oplossing! Het is belangrijk dat je ervoor zorgt dat het tuinhuisje extra geïsoleerd wordt. Zo zal er straks weinig warmte ontsnappen en dit is weer beter voor je energierekening. Verder kun je een binnenwand plaatsen met hout wat ook gebruikt wordt voor sauna’s, bijvoorbeeld sparren of dennenhout. Bouw er wat houten banken in, plaats sfeervolle en rustgevende verlichting en laat een 15 kw kachel plaatsen door een professioneel bedrijf.