De voordelen van een luxe massagebad in je tuin

Een massagebad in je tuin biedt niet alleen de perfecte ontspanning, het heeft ook nog eens een aantal gezondheidsvoordelen. Zo is het goed voor je rug en werkt het zichtbaar stressverlagend. Daarnaast krijgt je huid ook nog eens een heerlijke oppepper.

Een warm bad nemen is sowieso goed voor een mens. Het is niet voor niets dat er in de wereld van fysiotherapie al eeuwenlang gebruik wordt gemaakt van warmte om spieren te ontspannen en helen. Het warme water masseert vermoeide spieren en zorgt ervoor dat de bloedcirculatie beter wordt. Wanneer je gebruik maakt van medicijnen, werken deze dus sneller in. En je huid wordt beter omdat hij sneller kan regenereren. Omdat je spieren meer voedingsstoffen en zuurstof aanvoeren, kunnen je spieren sneller herstellen van een zware inspanning.

Stofwisseling
Ook worden er sneller nieuwe cellen gemaakt. Daarnaast versnelt een warm bad je stofwisseling, waardoor je sneller calorieƫn verbrandt en dus afvalt. Door de warmte van het water zetten je bloedvaten uit, waardoor het bij spierpijn echt een fijne toevoeging kan zijn. Zelfs een kort bad geeft al merkbare resultaten, dus je hoeft niet meteen een uur lang in het bad te gaan zitten.

Ook hartpatiƫnten hebben baat bij een warm massagebad. De spieren ontspannen waardoor het hart minder hard hoeft te werken en de kans op een hartaanval kleiner wordt. Ook werkt baden tegen jeuk.

Rugklachten
Wie rugklachten heeft kan met een massagebad grote sprongen maken. Een massagebad maakt je spieren los waardoor je een stuk soepeler kunt bewegen. Veel mensen ervaren dat hun rugklachten verminderen of zelfs verdwijnen na het gebruik van een massagebad. Een massagebad kun je zo instellen dat hij net de delen masseert waar je last van hebt, wat natuurlijk erg fijn is.

Zweten
Van een goed warm krachtig massagebad ga je lekker zweten. En dat moet je absoluut niet als een nadeel zien. Zweten zorgt ervoor dat gifstoffen sneller worden afgevoerd, dus een massagebad is de perfecte detox-kuur! Je moet natuurlijk ook opletten dat je niet uitdroogt, dus geniet vooral van een lekker drankje wanneer je in je massagebad zit.

Mentaal
Een warm massagebad zorgt ervoor dat ons lichaam ontspannen wordt, maar onze geest wakker. Je voelt je scherper, frisser en alerter. Door het ontspannende effect kun je je hoofd makkelijker leegmaken waardoor je beter om kunt gaan met alledaagse stress. Daarnaast kun je tijdens het baden je gedachten op een rij zetten, wat voor veel mensen weer ontspannend werkt.