Voordelen van een hoveniersbedrijf inschakelen

Terwijl sommigen landschapsontwerp overbodig achten, waarderen sommigen ook de waarde die het aan elk eigendom geeft. Zoals elke investering die je doet, vraagt ook een project voor landschapsverbouwing zorg.

Het kan overweldigend aanvoelen als je begint, maar op de lange duur zou je zien dat het het extra werk waard is.

Behalve dat het je eigendom een frisser uiterlijk geeft, kun je met landschapsaanleg ook de ruimte op je erf optimaal benutten. Het gaat verder dan het scheppen van een visueel decor. Met dat gezegd, laten we acht voordelen van landschapsinrichting bekijken.

1. Verbinding met de natuur

Omdat op vakantie gaan niet altijd haalbaar is gezien je agenda, biedt thuiskomen in een ontspannend landschap je een tijdelijk toevluchtsoord waar je met je geliefden van kunt profiteren tijdens weekends of vakanties, zonder de reiskosten. Hier zijn nog tal van andere gezondheidsvoordelen van de natuur.

2. Bescherming van de natuurlijke fauna

Een goed landschapsontwerp houdt rekening met de bestaande bewoners in je tuin – of dat nu natuurlijke insecten of vogels zijn. Je nieuwe landschap moet deze schepsels beschermen en ze niet wegjagen.

3. Verbetering van de levenskwaliteit

Breng meer tijd buiten door om tot rust te komen in de schitterende omgeving, om je favoriete lectuur gezelschap te houden, of om gasten te ontvangen voor een spontane bijeenkomst.

4. Evenwicht tussen kunstmatig en natuurlijk

Creëer evenwicht tussen het natuurlijke landschap en door de mens gemaakte inrichtingselementen zoals waterpartijen of bestratingsmaterialen. Benadruk de natuurlijke schoonheid van je tuin door zorgvuldig te kiezen welke buitenelementen je wilt installeren.

Tip: Hoveniersbedrijf De Tuin: niet zómaar een hoveniersbedrijf

 5. Maak van ongebruikte ruimtes functionele ruimtes

Een zijtuin die al jaren ongebruikt is, of die achtertuin waar oude meubels of een stapel takjes staan, kan een make-over krijgen met een eenvoudige toevoeging van buitenmeubilair.

6. Plekken voor ontspanning afbakenen

Breng orde in je tuin door zones in te richten voor specifieke activiteiten – van koken tot dineren tot marshmallows roosteren. Neem vieringen mee naar buiten en geniet van meer van wat je huis van dag tot nacht te bieden heeft.

7. Waardevermeerdering van je eigendom

Een goed geplande tuinaanleg kan de waarde van je eigendom met 5,5-12,7% doen stijgen. Dit is vooral gunstig als je je eigendom over jaren wilt doorverkopen, want de flora zal mettertijd voller worden. Voorzieningen die het gebruik van zowel binnen- als buitenruimten maximaliseren maken huizen aantrekkelijker voor kopers.

8. Een nieuw, gemakkelijk te onderhouden uiterlijk bereiken

Een nieuw landschapsontwerp moedigt je aan om meer buiten te ontspannen terwijl je minder tijd aan onderhoud besteedt. Met dat gezegd, overweeg deze tips bij het plannen van de aanleg van een voortuin.

Het is niet erg dat je je eerst niet op je gemak voelt om over je budgetbereik te praten. Dat is niet meer dan normaal. Maar door te praten over het bedrag dat je wilt uitgeven weten jij en je landschapsontwerper welke richting je uit moet.

Uitgelicht: Een lamellendak beschermt het hele jaar

Je aannemer kan een plan maken dat werkt binnen het budget dat je hebt vastgesteld. Aan de andere kant voel je je meer op je gemak als je eenmaal vertrouwd begint te raken met de gebruikelijke verdeling van de kosten.

Je zou ook beter toegerust zijn wanneer je offertes vergelijkt en uiteindelijk beslist welk team je wilt inhuren om je te helpen met je landschapsproject. Een professioneel landschapsontwerp komt je op verschillende manieren ten goede als het binnen de prijs ligt die je je kunt veroorloven.

Als je de vruchten van een professioneel landschap wilt plukken, vraag dan hier een gratis prijsopgave aan. Een van onze professionele ontwerpers komt bij je langs en maakt een plan om een tuin te creëren waarvan je houdt. Neem vandaag nog contact met ons op!