Hoe kan je het beste dieren in je tuin verzorgen?

Veel mensen zijn geïnteresseerd in het bouwen van kippenhokken of andere dierenhokken in hun tuin. Ze kunnen verschillende doelen hebben. Sommige mensen houden dieren voor hun werk, terwijl anderen deze voor persoonlijke consumptie fokken. Dieren als pluimvee, konijnen en eenden zijn gemakkelijk te onderhouden. Om nog maar te zwijgen van het feit dat ze ook een bron van vlees en eieren zijn. In plaats van een grote boerderij te gebruiken voor het grootbrengen van deze dieren, kun je ze gewoon in je tuin verzorgen. In dit geval moet je leren hoe je er goed voor kunt zorgen. Enkele basisdingen die je moet leren, hebben betrekking op huisvesting, voeding, schoonmaken en oogsten. Om meer te weten te komen over de verzorging van je dieren in je tuin kun je onderstaande uitleg lezen.

Onderdak voor de dieren bieden

Het is mogelijk om die dieren vrij in je tuin te laten rondlopen. Ze hebben echter altijd onderdak nodig om te rusten. Ook het bieden van onderdak is verplicht omdat deze dieren bescherming nodig hebben tegen roofdieren en slecht weer. Elk type dier vereist echter een ander type onderdak. Als je konijnen grootbrengt, heb je een konijnenhok nodig dat past bij de grootte van de dieren. Konijnen kunnen groot worden en willen vaak rondhuppelen. Je moet dus zorgen voor een schuilplaats die lang genoeg voor ze is. Voor kippen wordt een kippenhok aanbevolen. Ze gebruiken deze schuilplaats om te rusten en eieren te leggen. De grootte van je kippenhok moet groot genoeg zijn, afhankelijk van hoeveel kippen je hebt.

Dieren voeren in de tuin

Als het gaat om het voeren van de dieren, wordt het lastig. Je zou kunnen denken dat je ze elk soort voedsel kunt geven. Dat is echter een grote fout. Voor kippen is de meest voorkomende keuze een hoogwaardige pluimveekorrel. Dit voorziet de kippen van de juiste hoeveelheid mineralen en eiwitten om eieren te leggen. Meestal bestaat dit product uit zout, tarwe, zonnebloemzaad, haver en maïs. Voor konijnen kun je ze bladgroenten geven. Deze omvatten broccoli bladeren, klaver, wortelen, rucola, boerenkool, enz.

De ruimte schoonmaken

Het verzorgen van dieren in een tuin is om vele redenen een uitdaging. Naast het bieden van goed onderdak en voedsel, moet je de ruimte regelmatig schoonmaken. De eenvoudigste taak zou zijn om dagelijks restjes of niet opgegeten voedsel uit het hok of tuin te verwijderen. Ook moet je de voerbakjes of kommen regelmatig uitwassen. Vergeet niet de waterfles bij te vullen, zodat ze niet uitdrogen. De meest uitdagende taak is het schoonmaken van de vloer. Dierlijke uitwerpselen en urine hopen zich immers op. Daarom moet je de vloer van de stal of het hok regelmatig schoonmaken.

Goederen oogsten

Het leukste aan het verzorgen van dieren in je tuin heeft te maken met oogsten. Dat betekent dat je er voordelen uit kunt halen, zoals vlees, eieren, melk, enz. Je kunt ook profiteren van hun mest voor het produceren van meststoffen. De hoeveelheid goederen die je kunt oogsten, hangt af van hoeveel dieren je op dat moment in de tuin houdt. Als je er een bedrijf van wilt maken, moet je een grotere plek hebben om ze te fokken. In dit geval moet je ook meer tijd en moeite besteden aan het verzorgen van deze dieren.