Tuintrends van 2019

De prachtige, zonnige dagen komen er weer aan en niets is dan fijner dan een mooie tuin hebben waar je lekker kan genieten van het zonnetje. In deze blog gaan we kijken naar de trends van 2019 wanneer we het hebben over de tuin.

Terug naar de basis

De grootste trend van 2019 is weer terug naar de basis. Een echte natuurtuin waarin je rekening houdt met vogels, insecten en andere dieren. Denk hierbij aan vogelhuisjes of een insectenhotel. Natuurlijk wil je ook een leuke plek om te zitten en een leuke bistroset is daarbij een ideale oplossing. Omdat deze niet veel ruimte in beslag neemt, hoeft de rest van de levende tuin hier niet voor te wijken. Mocht je gek zijn op de natuur dan is een levende tuin dus echt iets voor jou.

Strak en modern

Een andere trend van 2019 is een strakke en moderne tuin. Denk aan grijze, zwarte en witte tinten met hier en daar wat planten en bloemen. Een tuin die geheel bestraat is, is niet iets wat in 2019 nog een trend is, maar de combinatie tussen steen en groen dan weer wel. Aluminium loungesets voor buiten zijn hiervoor een goede manier om in de tuin te plaatsen voor een lekker plekje waar je goed kan genieten van het zonnetje.

Pastel

Ook een trend in 2019 zijn pastelkleuren. Een rustige, zachte tuin met rustgevende pastelkleuren kan een mooie uitkomst zijn wanneer je niet van levend, maar ook niet van te modern houdt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een leuke bistroset in combinatie met zachte kleuren en planten voor een rustige tuin, maar wanneer je er een modern tintje aan wil geven kun je ook Aluminium loungesets voor buiten in deze rustgevende omgeving zetten. Dat geeft net weer wat meer contrast.

Tot slot

Welke trend er dan ook het beste bij jou past, groen komt altijd terug. Of je kiest voor een levende tuin of juist een moderne tuin. Een geheel bestrate tuin is in 2019 niet meer in de mode.