Een zwembad in je achtertuin

Er wordt nog wel eens gespeculeerd dat een zwembad in de achtertuin onmogelijk kan zijn, maar kan gemakkelijker zijn dan je denkt. Dit ligt natuurlijk wel aan je eigen wens. Mocht jij een inbouw zwembad willen aanleggen dan kan dit best veel kosten, maar je kan er ook voor kiezen om een Intex zwembad te nemen. Dit is een zwembad die je kunt opzetten wanneer jij dit wilt. Hier zijn verschillende soorten in, maar zijn deze betaalbaar?

Een opblaasbaar zwembad

Zoals de naam al zegt, kun je dit soort zwembaden opblazen. Deze vul je vervolgens met water en je hebt een zwembad. Dit soort zwembaden zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren. Zo kun je er een kiezen om een speelzwembad te nemen voor kinderen, of een groot familie zwembad.

Opblaasbare zwembaden zijn vooral leuk voor kinderen. De reden hiervoor is dat zo een zwembad gemaakt kan worden met verschillende vormen. Denk voorbeeld aan een paddenstoel. Dit kan voor kinderen hartstikke leuk zijn.

Een frame zwembad

Je zou ook een frame zwembad kunnen kopen. Dit soort zwembaden worden opgezet met een frame in tegenstelling tot de opblaasbare zwembaden. Mocht je zo een zwembad kopen ben je verzekerd van meer stevigheid dan een opblaasbaar zwembad. Daarnaast kun je zo een soort zwembad de hele zomer laten staan.

Kan ik dit betalen?

Zowel de opblaasbare als de frame zwembaden zijn te koop in verschillende prijsklassen. Dit ligt aan de grote van het zwembad, maar ook aan de kwaliteit er van. In het algemeen zijn de zwembaden redelijk betaalbaar, maar dit ligt aan het doel van je zwembad. Mocht jij baantjes willen zwemen in je achtertuin heb je een redelijke groot zwembad nodig. In dat geval ben je een redelijke prijs kwijt. Maar als jij een zwembad neemt ook lekker in de zonnen dan zal de prijs een stuk lager liggen.