Een mooie tuin, maar geen gedoe

Niet iedereen wordt geboren met groene vingers. Sommige mensen beginnen al te gruwelen als ze denken aan het feit dat ze moeten werken in de tuin. Toch zijn de meeste mensen het er wel over eens dat er niets zo mooi is als een strakke, nette tuin. Een tuin die helemaal ontzien is van onderhoud is bijna niet voor elkaar te krijgen, maar je kunt door het opvolgen van de volgende tips er wel voor zorgen dat je bijna geen onderhoud hoeft te verrichten aan je tuin. Zo kan je met minimale inspanning het maximale uit jouw tuin halen.

1. Kies voor weinig plantjes mooie tuin
Veel mensen kunnen een tuin zonder plantjes niet voor zich zien. Dus ook wanneer ze weinig aan het onderhoud doen kopen ze planten. Maar deze planten worden lelijk wanneer zij niet onderhouden worden. Mocht je van jezelf weten dat je geen groene vingers hebt, beperk het aantal planten in je tuin dan. Je kunt altijd ervoor kiezen om de keuze te maken voor kunstbloemen. Indien je dit niet zo mooi vindt kan je ook gaan voor onderhoudsarme planten, zoals de welbekende cactus.

2. Kies voor kunstgras
Een net gazonnetje maakt je tuin al meteen een stuk mooier. Helaas kost het onderhouden van een gazon heel veel tijd. Geluk kan je ook nog kiezen voor kunstgras. Tegenwoordig is kunstgras zo goed dat het net echt gras is. Je hoeft maar een keer de investering te doen om het aan te leggen, waarnaar je voor ongeveer tien jaar er geen omkijken naar hebt.

3. Een schutting van hardhout
Wanneer je een schutting gaat kopen voor de tuin, is het verstandig om te kiezen voor een schutting die gemaakt is van hardhout. Deze zijn namelijk een stuk duurzamer en gaan langer mee. Uiteindelijk zorgt dit er dus voor dat je er minder onderhoud aan hebt.

4. Grind plaatsen
Grind is heel gemakkelijk om neer te leggen en ziet er toch heel verzorgd uit. Tip: leg een worteldoek onder het grind. Op deze manier weet je zeker dat er geen onkruid tussen het grind komt te groeien.

5. Maak het terras extra groot

Een terras vergt eigenlijk het minste onderhoud. Wees dus slim en maak je terras zo groot mogelijk. Een keer per jaar schoonspuiten en voor de rest heb je er geen omkijken naar.

Bron: https://www.tuinenkunstgras.nl/