4 tips voor het inrichten van een dakterras

In de zomer zijn weinig dingen lekkerder dan relaxen op een dakterras. Op deze manier kan je toch van het mooie weer genieten, ookal woon je midden in de stad. Toch worden deze ruimtes niet altijd optimaal benut, wat natuurlijk ontzettend zonde is. In dit artikel vind je tips voor het inrichten van jouw dakterras.

Tuinmeubelen
Het is natuurlijk belangrijk dat je voldoende zitplek hebt voor jezelf en voor je gasten. Ook is het belangrijk dat deze meubels lekker zitten, zodat je er hele avonden op kan loungen. Een investering in een goed meubilair is een investering die zichzelf ook wel terug betaald: goede meubels zitten niet alleen lekkerder, maar gaan over het algemeen ook nog eens langer mee. Je hebt heel veel keus wanneer je voor tuinmeubels gaat shoppen: je kan gaan voor houten tuinmeubels, maar als je wat onderhoudsvrijere meubels wil, dan bieden kunststof tuinmeubels een oplossing.

Parasols of schaduwdoeken
Omdat je op een dakterras hoog zit, heb je vaak heel de dag zon. Dit klinkt natuurlijk erg lekker, maar dit is erg ongezond en kan daarnaast ook nog eens onaangenaam worden. Daarom is het fijn wanneer je een plekje hebt waar je ook even in de schaduw kan zitten. De makkelijkste oplossing hiervoor is het plaatsen van een parasol of schaduwdoek. Deze kan je kopen bij een woonwinkel of bij een tuincentrum. Je kan hierbij leuk variƫren op basis van vorm en kleur.

dakterras

Barbecue
Niets is tijdens de zomer zo lekker als barbecueƫn op je dakterras. Daarom is een goede barbecue onmisbaar op ieder dakterras. Hierin kan je kiezen voor het gemak van een gasbarbecue, maar de echte barbecuesmaak krijg je alleen met een echte houtskool barbecue. Kies hierbij voor een goede barbecue en goede houtskool, zodat je vlees extra lekker smaakt.

Elektriciteit
Wat vaak vergeten wordt tijdens het inrichten van een dakterras zijn de elektriciteitsvoorzieningen. Voor de late zomeravonden is het belangrijk om goede verlichting te hebben. Daarnaast is het handig om een aantal stopcontacten te hebben voor muziekinstallaties en het opladen van mobiele telefoons en laptops.