Verschillende typen zonwering

De zomer staat vlak voor de deur en afgelopen maanden hebben we al heel wat warme dagen gehad. Natuurlijk is het heerlijk genieten in het zonnetje, maar soms heb je ook behoefte aan de schaduw. Niet alleen voor jezelf, maar ook om je meubilair te beschermen, of om ambiance in huis te brengen. Hier komt zonwering goed van pas. Zonwering is beschikbaar in vele designs en maten en kun je grofweg indelen in twee categorieën: binnen- en buitenzonwering. In dit blog nemen we de meest populaire soorten met je door, zodat je een beter idee krijgt van wat er op de markt te verkrijgen is.

Verschil tussen binnen- en buitenzonwering

Het werd zojuist al even genoemd, maar waar zit nou het verschil bij deze twee typen zonwering? Bij binnenzonwering gaat het voornamelijk om het regelen van het licht, waar het bij buitenzonwering juist gaat om overlast van zonlicht en warmte in huis tegen te gaan. Wil je complete zonwering voor je deuren en of ramen? Dan kun je het beste kiezen voor rolluiken, screens of buitenjaloezieën. Buitenzonwering wordt ook vaak gebruikt om inbrekers te weren. Binnenzonwering daarentegen geeft net wat meer sfeer aan je woning en is een goedkopere oplossing. Daarbij is het een waardevermeerdering voor je woning. Je kunt kiezen tussen gordijnen, lamellen of bijvoorbeeld Luxaflex.

Een paar tips voordat je zonwering gaat kopen:

Denk na over het doel van je zonwering, wil je alleen de inkijk verminderen, je huis aankleden of juist inbrekers weren? Oriënteer je op alle typen zonwering. Denk hierbij ook goed na over je budget.

Kies voor buitenzonwering wanneer je warmte wilt tegenhouden, voordat die binnen is. Uitschuifbare en uitdraaibare horizontale zonneschermen zijn hier een mooie oplossing  voor en je kunt hier ‘s avonds ook prima onder vertoeven. Nadeel hierbij is wel dat ze relatief veel onderhoud vragen en ze kunnen niet altijd overal geplaatst worden.

In sommige gevallen heb je een vergunning nodig wanneer je zonwering wilt plaatsen. Laat je dus goed informeren bij de gemeente als je 100% zekerheid wilt.

Een laatste tip; combineer verschillende soorten zonwering om geld te besparen. Wanneer je meer afneemt bij de verkoper, kun je onderhandelen over een mooi prijsje onder de streep!

Veel succes met deze informatie en tips, wil je meer advies ontvangen? Ga dan naar Zonwering Utrecht!.