Tips voor het verbouwen van je woning

Wil je de woning veranderen en verbouwen? Dan is het goed om op een aantal zaken te letten. We delen graag onze tips om een vlekkeloze verbouwing te realiseren. Natuurlijk zijn een paar koppen koffie of wat frisdrank van belang voor de werklieden. Het gaat echter allemaal nog net een stapje verder om het project succesvol af te ronden. 

Zorg voor gladde muren 

Wanneer je aan het verbouwen bent is het goed om in de ruimtes die veranderd worden te zorgen voor gladde muren. Een goede stukadoor kan dit snel en eenvoudig realiseren. Het is mogelijk voor ze om de muur klaar te maken om te schilderen of te behangen. Ook kunnen ze een mooie kras poets laag aanbrengen. Het ziet er dan tip top uit. De prijzen van stucadoors verschillen. Het is slim om meerdere offertes op te vragen om zo een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden. 

Houd het schoon! 

Wanneer je gaat verbouwen is het belangrijk om te zorgen dat alles schoon blijft. Plak de vloer af in de woning met speciaal karton. Vervolgens is het goed om iedere keer als de werklieden klaar zijn de boel schoon te maken. Veeg alles weg, zodat het geen grote bende wordt. Vaak zullen ze dit zelf doen. Als ze het vergeten of wat grofjes hebben gedaan is het goed om zelf de rest weg te halen. 

Ritme en regelmaat

Wanneer de verbouwing is gestart is het nodig om het ritme vast te houden. Laat de werklieden hun werk snel en goed doen. Voorkom vertragingen door al het bouwmateriaal te hebben. Gaan ze de badkamer veranderen? Zorg dan voor voldoende zakjes lijm en ook voor voldoende tegels. Gaan ze de keuken veranderen? Kijk dan waar de oude keuken naartoe kan. Kun je hem zelf al eruit halen? Doe dat dan. Zo kan iedereen verder werken.