Mijn huis wordt aangevallen door ongedierte

Kakkerlakken zijn niet alleen vies, maar ook eng. Behalve kakkerlakken zijn er meerdere ongedierte die een plekje in jouw huis hebben. Wanneer je het niet tijdig oppakt, zul je spoedig te maken hebben met een plaag van een bepaald soort ongedierte. Dat wil je natuurlijk niet, want het is niet gezond voor jou en jouw kinderen, huisdieren en ook jouw huis. Lees heer meer over ongedierte en wat je kunt doen wanneer het huis wordt aangevallen door ongedierte.

Wat is ongedierte in huis?

Ongedierte wordt ook wel een plaagdier genoemd. Denk maar aan het woord “plagen”. Plagen betekend iemand boos maken zonder dat jij het door hebt. Precies zo hebben de onschuldige dieren het ook niet door dat ze jouw boos maken. Wanneer een bepaald dier te veel wordt in huis en je ondervindt er last van, wilt dat zeggen dat je last hebt van een plaag. Er is geen exacte categorie welke dieren tot een plaagdier behoren. De mens bepaalt zelf welk dier als een plaagdier wordt beschouwd. Misschien vind jij de kakkerlak nuttig, terwijl het bij iemand anders als een plaagdier wordt gezien.

Welke ongedierte kun je in jouw huis vinden

Zoals hierboven aangegeven kan een dier in een bepaalde omgeving als een plaag worden gezien en in een andere omgeving als een nuttig, waardevolle dier. Maar toch hebben veel mensen dezelfde mening over enkele dieren. Deze dieren worden meestal beschouwd als ongedierte in huis:

Kakkerlak

In Nederland komt de Duitse en Amerikaanse kakkerlak het meest voor. Kakkerlakken kunnen zich gemakkelijk aanpassen in jouw huis en kunnen het onder zeer zware omstandigheden nog overleven. Dan weet je hoe sterk deze kakkerlakken zijn. Wanneer je stank in huis hebt, uitwerpselen en schilfers ziet, dan weet je dat het tijd wordt voor een oplossing.

Bedwantsen

Heb je geen goede nachtrust en sta je elke ochtend op met jeuk en irritatie aan de huid? Dan heb je last van bedwantsen. Dit is absoluut niet prettig en het is heel gevaarlijk. Inspecteer jouw bed en die van de kinderen en de huisdieren regelmatig. Dit ongedierte voedt zich met jouw bloed. Gebruik nooit doe-het-zelf middeltjes, maar schakel een professionele bestrijder in. Zo kun je resistentie en bijwerkingen voorkomen.

Ratten

Ratten zijn knaagdieren en brengen ziektes over die levensgevaarlijk zijn. Zij knagen niet alleen aan jouw huis, maar ook aan jouw voeding. Laat daarom nooit eten open en ruim jouw huis regelmatig op. Plaats vuil en etensresten in de ton buiten. Je hebt zowel bruine als zwarte ratten die enorm vervelend kunnen zijn in jouw huis. Onthoud dat zwarte ratten kunnen klimmer en bruine ratten goede zwemmers zijn. En beide verdienen geen plek in jouw huis.

Wat te doen?

Plaagdieren of ongedierte kunnen gelukkig bestreden worden met verschillende middeltjes en met de hulp van een professioneel. De bestrijdingsservice kan je helpen met het succesvol bestrijden van alle ongedierte waarvan jij last hebt. Natuurlijk moet jij ook preventieve maatregelen nemen, zoals tijdig schoonmaken, eten goed dicht maken, geen rommel op het erf achterhouden etc., maar het is begrijpelijk dat deze tips geen wonderen doen. Wanneer jouw huis wordt aangevallen door ongedierte moet je op een professionele wijze aanpakken.