Tips voor het schilderen van je tuinhuis

Een tuinhuis is te gebruiken voor verschillende doeleinden. Het is ideaal om de tuinstoelen en het tuingereedschap erin op te bergen. Het kan ook een mooie plek zijn om te gaan zitten. Helemaal wanneer er een overkapping is, is het een leuke plek om te zitten. Zorg goed voor het tuinhuisje en het tuinhuisje zal goed voor jou zorgen. Door het regelmatig te schilderen en goed te onderhouden kun je er vele jaren van genieten. Graag delen we onze tips om het tuinhuis te schilderen. 

Eerst schuren en schoonmaken

Het schilderen van het tuinhuisje start met het schoonmaken en schuren van het hout. Door alles mooi glad te maken en de oude verf te verwijderen zal je een goed eindresultaat krijgen. Alles zit hem in de voorbereiding. Plak vervolgens alles af waar geen verf op hoeft te komen. Het is dan mogelijk om snel alles te schilderen of te spuiten! 

Sneller schilderen: Spuiten! 

Een idee is om het tuinhuis te schilderen. Kies een mooie kleur en een goede verf. Het is belangrijk om het tuinhuisje eerst goed in de grondverf te zetten. Daarna kun je de verf gebruiken voor het aflakken. Het schilderen van de woning is een goed idee. Het is tegenwoordig ook mogelijk om het huis te spuiten. Een verfspuit kopen van verfspuit.net is een goede eerste stap. Hierna is het mogelijk om het tuinhuis snel te spuiten en mooi te maken. Het grote voordeel van spuiten is dat het veel sneller gaat. De verf wordt ook een stuk egaler aangebracht op het oppervlakte. Het eindresultaat zal verbluffend zijn. Wanneer je het tuinhuisje buiten spuit (wat het meest logische is), is het goed om het te doen wanneer er bijna geen wind is of het windstil is. Zo voorkom je dat er stofdeeltjes en zand bijkomen.