Tuinonderhoud word gemakkelijk met tuingereedschap

Veel mensen vinden werken in de tuin een plezierige klus. Lekker in de buitenlucht werken aan je voortuin in het zonnetje brengt een heleboel mensen geluk. Deze ervaring kan nog leuker en comfortabeler gemaakt worden door kwaliteit tuingereedschap aan te schaffen. Hieronder vind je de meest essentiƫle tuingereedschappen.

Grasmaaier

grasmaaier hand

Dit is natuurlijk de onbetwiste nummer 1. Iedereen heeft wel een grasmaaier in zijn huis staan in de vorm van elektrisch of lopend op benzine. Ideaal voor het netjes houden van je gazon. Bevat vaak een handige opvangbak waar het gemaaide gras in terecht komt. Dit kun je dan weggooien of op de composthoop gooien.

Heggenschaar

Een ander populair stuk tuingereedschap is de heggenschaar. Ideaal om je heggen en struiken bij te knippen. Varianten als Elektrische of Accu zijn beschikbaar. Daarnaast zijn er voor hoge heggen nog telescopische heggenscharen beschikbaar. Dit is een verlengstuk waardoor de machine als het ware heel lang wordt. Als jou heg nodig toe is aan een snoeibeurt dan is het aan te raden om hier een heggenschaar bestellen. Kies een mooi merk als Bosch of Wolf Garten. Ook handig voor het knippen van je Buxus.

Hakselaar

Als je dan klaar bent met het klussen in de tuin is het handig om je tuinafval te kunnen versnipperen in een hakselaar. Deze verpulverd je vuil tot er niks meer van over is, en je het in de compostbak kunt gooien. Deze compost kan je dan na een tijdje weer gebruiken als tuinvoeding. Gemaakt door merken als Einhell en Gardena die je de kwaliteit bieden die je gewent bent.

Veiligheid

Het allerbelangrijkst is dat je veilig werkt. Doe altijd gehoorbescherming op, oogbescherming en handschoenen. Een ongeluk zit in een klein hoekje, zeker bij het klussen. We wensen je veel plezier met het tuinieren en hopen dat het erg mooi wordt dankzij deze tips.