Tips voor het onderhouden van je tuinmeubelen

Het najaar is alweer begonnen en dat betekent dat je weer aan de slag kunt met het onderhouden van je tuinmeubelen. Als je in het bezit bent van een mooie tuin en/of terras, dan heb je vast ook genoeg tuinmeubelen. Je kunt deze niet altijd zorgeloos in de herfst en winter laten staan. Veel tuinmeubelen hebben een beetje extra zorg nodig, wanneer het veel zal gaan waaien, regenen en de vorst weer aan de grond komt.

tuimeubelen

Bescherming

Als je er zeker van bent bepaalde tuinmeubelen het hele najaar niet te gebruiken, is het verstandig ze op te bergen in een schuur of opslagplaats. Zorg er hierbij wel voor dat er alsnog een hoes of deken overheen ligt. Denk hierbij aan een loungestoel of ligbedden, die je voornamelijk gebruikt om mee in de zon te liggen. Heb je geen ruimte om ze op te slaan? Er bestaan ook beschermhoezen speciaal voor het najaar. Deze kun je om de meubelen heen doen en zullen de meubelen alle najaarsmaanden beschermen.

Schoonmaken

Naast de bescherming kun je ze ook een goede schoonmaakbeurt geven. Waarschijnlijk heb je de hele zomer lang van de tuinmeubelen gebruik gemaakt en dit kan ervoor hebben gezorgd dat ze vies zijn geworden. De meeste tuinmeubelen kun je gewoon met water en zeep schoonmaken, maar er zijn een aantal uitzonderingen. Kijk daarom goed even naar het materiaal en zoek eventueel op met wat voor schoonmaakmiddelen het wel en niet schoongemaakt mag worden.