Nieuwe tuintrends in 2018

Wanneer je tuin toe is aan een nieuwe opknapbeurt of wanneer je gewoon iets nieuws wil uitproberen in dit jaar, kunnen we je enkele tuintrends uitleggen.

Zo schijnt de romantische tuin een nieuwe trend te zijn. Denk hierbij aan zachte kleuren,bloeiende borders en bijpassende meubelen. Ook kun je kiezen voor het integreren van grote, roze rozen ter versterking van het romantische effect. Wat betreft het kiezen van de materialen in je tuin, kun je het beste kiezen voor marmer. Tevens kun je de vormen van de tuin vol en rond houden zodat deze een warmere uitstraling krijgt.

Verder is een groene omgeving een belangrijke, nieuwe trend. Zo zullen klimop, heesters en loofbomen steeds vaker terug komen. Zo kun je de natuur terug laten keren in je tuin waardoor het een groene en rustgevende omgeving wordt.

Ook het mengen van bloembollen schijnt een nieuwe tuintrend te zijn. Je kunt deze laten terugkomen in bakken, of verspreiden door je tuin. Hierdoor kun je unieke bloemen creëren welke een vrolijke uitstraling kunnen geven. Zo kun je je tuin een frissere look geven.

Ook is een nieuwe trend het integreren van een tropische uitstraling. Je kunt hierbij kiezen voor het introduceren van hout en bamboe. Hierdoor kun je je tuin echt een jungle- achtige sfeer geven. Je kunt ook leuke accessoires introduceren, zoals beelden van flamingo’s of aapjes, om het geheel af te maken.

Dit geldt ook voor het introduceren van nieuwe tuinmeubelen. Zo kun je kiezen voor een loungeset met vlechtwerk. Je kunt ze tegelijkertijd ook aanschaffen met comfortabele loungekussens om een meer tropische uitstraling te geven aan je tuin.

Fonteyn is een webshop die een grote verscheidenheid aan tuinmeubelen aanbiedt. Kijk maar eens op de website tuinset, hier kun je meteen een collectie aan tuinmeubelen vinden die goed bij elkaar passen. Wanneer je meer op zoek bent naar ontspannend en sfeervol tuinmeubilair, kun je kijken naar loungebanken.