Koken in je tuinhuis?

Laten we eerlijk zijn; in je tuinhuis koken is niet eenvoudig. In de meeste tuinhuisjes staat geen uitgebreide keuken met alle opties die je nodig hebt. Toch is het mogelijk om snel en eenvoudig een lekkere maaltijd op je tuintafel te zetten. Hoe? Met de slowcooker. Als je nog niet weet wat het is; slowcooking zorgt voor smakelijke maaltijden die anders dan normaal met een lange duur bereid worden. Het resultaat dat na een aantal uren overblijft is mals sappig vlees dat tot in de perfectie gegaard is. Het is gezond, simpel en kost enorm weinig moeite. Met minimaal toezicht, een korte voorbereidingstijd en weinig schoonmaakwerk is de slowcooker handig voor in elk tuinhuisje. Dit is hoe het werkt:

Lage stand

De lage stand van de slowcooker is geschikt voor sudderen van een maaltijd en op een lage temperatuur koken. Met een lage temperatuur duurt het langer maar het biedt veel voordelen. Zo blijft het vlees sappig en mals maar blijven de smaken ook beter bewaard. Als je Pinterest wel eens in de gaten houdt of Instagram dan zie je dat de lekkerste maaltijden met gemak in de slowcooker gemaakt worden.

Hoge stand

De hoge stand is ervoor bedoeld als je een maaltijd sneller klaar wilt hebben. Op de hoge stand is een maaltijd na ongeveer 1 uur klaar, bij een maaltijd die normaal gesproken 2 tot 2,5 uur op de lage stand moet koken. De hoge stand is handig als je niet naar het eten om wilt kijken maar wel redelijk snel de maaltijd klaar wil hebben.

Warmhoud stand

In je tuinhuisje wil je relaxen; niet de gehele tijd je eten in de gaten houden. Met de slowcooker is dat ook niet nodig. Je kunt het apparaat aanzetten, op de goede stand zetten en de slowcooker schakelt automatisch over naar de warmhoud stand om overgaarheid te voorkomen en om je eten warm te houden tot serveren.

De slowcooker is perfect voor drukke gezinnen en mensen die flexibel etenstijden nodig hebben. De bekendste merken die slowcooker produceren zijn Crock-pot en Russel Hobbs. Met het handige apparaat uit de stal van deze twee bedrijven kun je overal waar je wilt relaxen genieten van lekker eten alleen duurt het wel even voordat het klaar is.