BBQ kopen | Waar moet je op letten?

BBQ’s komen in allerlei soorten en maten, dus het kan soms lastig zijn om een keuze te maken wanneer het gaat om de aanschaf van een nieuwe buitenkeuken. Fonteyn biedt de consument een compleet overzicht van verschillende soorten barbecues op hun website, maar waar begin je met je zoektocht? Er zijn drie gangbare soorten barbecues beschikbaar.

Een elektrische BBQ kan uitkomst bieden als je een kleine tuin of balkon hebt, en niet de hele tijd in de rook wilt zitten. Daarnaast heb je het gemak van een gasbarbecue zonder dat je een gasfles nodig hebt. Je stopt simpelweg de stekker in het stopcontact en jouw keuken in de buitenlucht is klaar om gebruikt te worden. Je kan een kijkje nemen bij elektrische barbecues, wellicht voldoet een compacte BBQ precies aan jou barbecue wensen. Wanneer je van plan bent om met een groot gezelschap te gaan eten dan kan een gas barbecue de oplossing zijn. Het eten ligt binnen no time op je bord en iedereen kan tegelijk aanvallen! Veel gas barbecues hebben een ruim grill oppervlak en grote werkruimte. Perfect als je veel mensen wilt ontvangen. Hou je toch meer van de geur van brandend hout? Misschien is een houtskool barbecue meer iets voor jou. Het duurt wellicht wat langer voor je BBQ gereed is voor gebruik, maar het smeulende hout zorg voor de kenmerkende smaak-en geurbeleving van jouw barbecue festijn. Een kolen BBQ is tevens meestal goedkoop in de aanschaf, dus perfect voor de koper met een beperkt budget. Je kunt er ook voor kiezen om briketten te gebruiken op je BBQ. Deze blijven tot laat in de avond op temperatuur, perfect voor warme zomeravonden.

Honger gekregen en wil je meteen aan de slag? Ga dan naar https://www.fonteyn.nl/barbecues/ en geniet dit weekend nog van een roosterfeest in jouw tuin!