Hoe kan jij je huis industrieel inrichten?

De industriële look is een steeds terugkomende huisstijl. Het is al jaren populair en iedereen houdt ervan. Het is de perfecte woonstijl en brengt een stoere sfeer in je woning. Het kenmerkt zich door de donkere kleuren, ruwe materialen, eentonigheid en koele uitstraling. Je kan met verschillende materialen op verschillende wijzen een industriële look creëren. Het gaat goed samen een vintage, moderne of Scandinavische stijl. Om jouw huis tot een ware industrieel huis in te richten is het belangrijk om bepaalde regels aan te houden. Hieronder lees je 7 tips om jouw industriële look te creëren. 

  1. Ga voor staal

Door de kozijnen en deuren in woning te veranderen kan je al heel snel een industriële look creëren. Ga voor stalen binnendeuren en stalen kozijnen. Het is een handige manier om je woning op te delen en het gaat veel langer mee dan normale houten kozijnen of deuren. Het wordt namelijk niet beschadigd door koud, vocht of hitte. Daarnaast is staal ook vuurbestendig. 

  • Denk grijs

De kleur die het meeste wordt gebruikt om een industriële look te creëren in de kleur grijs. Er zijn verschillende soorten grijs, denk aan licht grijs, donker grijs, antraciet, etc. Maar pas wel op dat je niet alleen grijs gebruikt. Hierdoor kan je huis heel eentonig worden. Combineer je huis met wit, zwart, blauw, groen of een andere kleur die je mooi vind. 

  • Kies hout

Naast dat het mooi is om verschillende kleuren te gebruiken. Is het ook mooi om hout te combineren met hout. Het geeft je huis ook een warmere uitstraling. Je kan een houten vloer nemen of houten accessoires in je woning plaatsen. Denk aan houten tafel, houten stoelen of kleinere accessoires. 

  • Plaats bakstenen

Als je aan industrieel denkt, denk je aan bakstenen. Grote, grove bakstenen muren zijn echte eyecatchers. Is je huidige muur al bewerkt? Dan is het mogelijk om, om je muur heen te metselen. Is je muur al gemetseld? Dan kan je deze muur bewerken met verf of andere voegen. Er zijn ook goedkopere en makkelijke alternatieven voor een bakstenen muur. Denk aan behang met een bakstenen design. 

  • Hang een mooie lamp op

Wat is een industrieel huis nou zonder een mooie industriële lamp. Verlichting is essentieel in je woning. Denk aan lampen die gemaakt zijn van metaal of staal. Vaak zijn er bij vele woon winkel goedkope, mooie lampen te vinden die passen bij jouw interieur.

  • Maak een statement

Hoe mooi is het om een echte statement in je huis te maken met een mooie eyecatcher. Denk een element in je woning uniek is en veel aandacht trekt. Ga voor een mooie bank, een industriële trap of iets anders wat je bij weinig mensen ziet.

  • Zet stoere kasten neer

Industriële kasten zijn vaak gemaakt van staal of metaal. Nog mooier zijn de kasten als ze met hout zijn gecombineerd. Ze zijn ook handig te gebruiken en kan ze altijd verplaatsen. Zet een mooie kast neer in de keuken met servies, of in de woonkamer met jouw favoriete boeken of leuke accessoires.