Hoe leg je een moestuin aan?

Steeds meer mensen vragen zich af waar hun eten vandaan komt en wat er allemaal in zit qua bestrijdingsmiddelen. Hierom is de vraag naar moestuinen een trend die zich al jaren verder aan het ontwikkelen is. Waar vroeger een moestuin een slecht imago had van iets wat alleen oude mensen deden, is het nu tegenwoordig modern en milieubewust. Daarnaast is het ook nog eens tuinieren op een heel andere manier. Maar nu zijn er een hoop mensen die wel een moestuin willen aanleggen, maar geen idee hoe zij dit moeten doen. In dit blog wordt daarom beschreven hoe jij je eigen moestuintje in je eigen tuin toe kan voegen, waardoor je zelf heerlijke groente kan kweken waarvan je weet dat die op een goede manier gekweekt zijn. Mocht je het zelf niet willen aanleggen, kan je dit ook laten doen door een hovenier in amstelveen

Ontwerp je moestuin

Het is belangrijk om te beginnen met een ontwerp met hoe je moestuin eruit moet komen te zien, hoe groot die is en wat voor groente je er allemaal in kwijt wil. Kijk hoeveel ruimte je in je tuin hebt en welke groente je allemaal wilt kweken, zodat je weet hoeveel ruimte je hiervoor vrij moet maken. Wellicht is het verstandig om eerst klein te beginnen, omdat veel mensen het werk dat er aan een moestuin wordt besteed toch onderschatten. Als je klein begint kan je ervaren hoe het is, kan je fouten maken en weet je of je het leuk vindt of niet. Als je het vervolgens leuk vindt, kan je daarna gaan uitbreiden. Verder moet je in je ontwerp ervoor zorgen dat de grond altijd net iets schuin afloopt zodat het regenwater goed weg kan lopen. Ook kan je hem het best naast een schutting planten, omdat groenten hier over het algemeen beter groeien. 

Maak je grond egaal, verdeel je moestuin en plant de groente

Vervolgens is het tijd om je laarzen aan te trekken, je schoffel uit de schuur te pakken en aan de slag te gaan! Zorg allereerst dat je een egale grond creĆ«ert. Als je dit hebt gedaan moet je het ontwerp dat je eerder hebt gemaakt volgen en per groente een bepaalde ruimte maken. Hierin kan je vervolgens de groente planten. Zorg dat ze elke dag genoeg water binnenkrijgen en voila, je hebt je eigen moestuin. Zorg er vervolgens voor dat je jouw moestuin goed onderhoud. Heb je geen tijd, of wil je zeker weten dat jouw moestuin goed gemaakt wordt? Dan kan je altijd boumanshoveniers inschakelen.