Creatieve tuin op het terras

We horen het steeds vaker: mensen zijn niet gemaakt om een hele dag binnen te zitten. Of je nu een rijtjeshuis hebt of op een flat woont, we vinden allemaal een plekje buiten belangrijk. Het vormt vaak een belangrijke eis in onze woonwensen. De grootte van deze plek is niet altijd even groot en praktisch, maar een eigen tuintje maken, kan in principe overal. Nu zal je geen gras kunnen zaaien op je balkon, maar wie zegt dat kunstgras geen optie is? Wie niet graag met een grasmaaier rondloopt, zal kiezen voor beplanting in bakken. Met een beetje creativiteit kom je al een heel eind.

Stimuleer die groene vingers

Ook al heb je maar een paar planten of bloemen in je tuin staan, ze hebben allemaal onderhoud nodig. De meeste planten moeten van tijd tot tijd gesnoeid worden en in de zomer moet je ze water geven anders is het genieten van je tuin snel voorbij. Er bestaat ook zoiets als een onderhoudsvriendelijke tuin, maar dat betekent vooral heel weinig groen en veel steen. Behalve dat een tuin onderhouden veel werk is, kost het vaak ook een hoop geld. Een cadeaupas tuincentrum is een leuk en welkom cadeau voor iedereen die zijn groene vingers graag in de aarde steekt.

Bouw je eigen terras

Woon je in een appartement of flat dan zal de buitenruimte beperkt zijn tot een balkon of dakterras. Bij een gebrek aan groen is het een idee om zelf plantenbakken te plaatsen zodat je toch met planten en bloemen in de weer kan zijn. Wie er ruimte voor heeft kan zelfs een plantenbakken terras realiseren. Dit is als het ware een schutting met een tussenruimte waar je planten in kunt zetten of aanhangen. Zo’n schutting kun je kopen bij een tuincentrum of zelf maken. Deze kun je bijvoorbeeld van steigerhout maken, in combinatie met worteldoek en gaas. Je snijdt vervolgens vakjes uit het worteldoek en plant daar de gewenste bloemen.