Waarom zou je een tuinman inschakelen?

Een mooie tuin is iets wat iedereen wel wil. Helaas heeft niet iedereen groene vingers en is dus in staat om zijn tuin goed te onderhouden. Wanneer je toch wil dat je tuin er mooi bij komt liggen is het verstandig om een tuinman in te schakelen. Vooral in het voor- en najaar hebben de meeste tuinen wat extra aandacht nodig. Wat kost het om een tuinman in te schakelen? En waarom is het interessant om een tuinman in te schakelen? Je leest het in deze blog. 

Waarom een tuinman?

Wanneer je niet vies bent van groene vingers en je hebt voldoende tijd dan is het aantrekkelijk om je tuinonderhoud zelf te doen. Wanneer je er niet van houdt om in de tuin te werken of je hebt gewoon te weinig tijd, dan is het aantrekkelijk om een tuinman in te schakelen. Het inschakelen van een tuinman brengt een aantal voordelen met zich mee:

  • Tijd besparen: voor een verzorgde tuin moet je tijd maken. Je moet je tuin het hele jaar regelmatig onderhouden. Door een tuinman in te schakelen wordt dit voor jou gedaan en bespaar je een hoop tijd.
  • Verzorgde tuin: een tuinman heeft kennis op het gebied van tuinen en zorgt ervoor dat je tuin er fraai en verzorgd bij komt te liggen. 
  • Juiste gereedschap: een tuinman heeft het juiste gereedschap tot zijn beschikking. Voor het onderhouden van een tuin heb je namelijk wel bepaald gereedschap nodig. 
  • Advies op maat: een tuinman kan je verder ook correct adviseren over het nodige tuinonderhoud. Zo kan hij je vertellen wanneer je bomen moet snoeien en welke bemesting je moet gebruiken. 
  • Veilige uitvoering: een tuinman zorgt ervoor dat het onderhoud veilig wordt uitgevoerd. Aan sommige onderhoudsklusjes zitten namelijk wel wat risico’s verbonden. Zo kan het snoeien van een hoge heg best gevaarlijk zijn.
  • Onderhoudscontract: je kan er ook voor kiezen om een onderhoudscontract aan te gaan met een tuinman. In dit geval ben je meestal goedkoper uit. 

Wat kost een tuinman?

Wanneer je een tuinman gaat inschakelen ben je waarschijnlijk wel benieuwd naar de kosten hiervan. Een hovenier kost gemiddeld  €30,- tot €40,-.per uur. Wanneer je ook nog een ontwerp wil laten maken door een tuinman moet je rekenen op een uurloon van €50,- tot €70,- voor het ontwerpen. Voor een tuinaanleg betaal je gemiddeld €50,- tot €100,- per vierkante meter. Het onderhouden van een tuin kost gemiddeld €25,- tot €35,- per vierkante meter. 

Ben je op zoek naar een tuinman? Neem een kijkje op deze website voor meer informatie.