Tulpen planten in de tuin

Tulpen zijn een van de populairste voorjaarsbloemen. Hun felgekleurde bloemen zijn een welkom gezicht na een lange winter. Als je een aantal tulpen in je tuin wilt planten, lees je hier wat je moet doen. 

In welk seizoen plant je tulpen?

Tulpenbollen moeten in de herfst worden geplant, ongeveer 6-8 weken voordat de grond bevriest. Dit geeft ze de tijd om te wortelen voordat de winter begint. Als je klaar bent om te planten, zoek dan een plek in je tuin die volle zon krijgt en goed gedraineerde grond. 

Wat te doen?

Graaf een gat dat ongeveer twee keer zo diep is als de hoogte van de bol. Plaats de bol in het gat met de punt naar boven. Bedek het met aarde en geef goed water. Je kunt ook een laag mulch over het gebied aanbrengen om de bollen te beschermen tegen extreme temperaturen. 

Tulpen bloeien meestal in het vroege voorjaar, rond april of mei. Na de bloei laat je de bladeren op natuurlijke wijze afsterven. Dit helpt de plant energie op te slaan voor de bloei van volgend jaar. Na een paar jaar kun je merken dat je tulpen minder goed bloeien dan vroeger. Dit komt omdat ze te dicht op elkaar staan en gesplitst moeten worden. Je kunt dit doen door de bollen op te graven en ze op andere plaatsen in je tuin te planten. 

Als je de komende lente wat kleur aan je tuin wilt toevoegen, plant dan wat tulpen! Het is eenvoudig te doen, en vereist alleen een beetje planning vooraf. Met een beetje zorg kun je jaar na jaar prachtige tulpen planten. Voor meer informatie over tulpen of andere bloemen zoals begonia bollen kun je terecht bij bloembollenkopen.nl.