3 tips om jouw droomtuin te realiseren!

Is jouw tuin toe aan een nieuwe look? Of ben je pas net verhuisd en wilt je graag de tuin aanpakken? Dan is deze blog voor jou! Ga aan de slag om jouw droomtuin werkelijkheid te maken! Mooie planten, een nieuwe schutting en meubilair kunnen al heel veel doen. Maar het is dan natuurlijk ook wel zo fijn als het echt in jouw smaak is. Benieuwd naar een aantal tips? Lees dan verder! 

Groen en ontspannen

Een tuin is een heerlijke plek om tot rust te komen en vooral om in de zomer te genieten van het weer. Daarom is het ook belangrijk dat je je comfortabel en relaxed voelt in je tuin. Door groen te verwerken in je tuin zal het ook een frisse en ontspannen gevoel geven. Fijne planten, bomen en bloemen maken echt een tuin. Het is uiteraard meer werk dan een tuin vol tegels. Maar wij vinden dat een tuin ook zeker groen moet hebben. Daarnaast is comfortabel meubilair natuurlijk niet weg te denken in een tuin om tot rust te komen. Ga dan ook op zoek naar tuinmeubilair waar je lekker in weg kan zakken. 

Ga op zoek naar mogelijkheden

Voordat je allemaal planten gaat aanschaffen is het wel belangrijk om te kijken waar er veel zon schijnt. Het is belangrijk om van tevoren een soort plan te maken. Anders is de kans groot dat je je tuin helemaal niet praktisch indeelt. Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk kunnen genieten van de zon in de tuin op een comfortabel loungeset. Daarnaast hebben bepaalde planten veel of juist weinig zon nodig. Aan de hand daarvan kan je ook keuze maken. 

DIY

Om je tuin echt persoonlijk te maken kan je zelf aan de slag! Zo kan je vrij makkelijk een vogelhuisje maken. Of als je echt handig bent, bouw je zelf een bar of buitenkeuken! Om je voortuin te personaliseren kun je bij naambordjebestellen terecht. Hier kan je namelijk zelf huisnummerbordjes ontwerpen. Zo is je huis ook nog eens makkelijk te herkennen!