Zo maak je van jouw tuinhuis het ideale ontspannen plekje

Een plek waar je je even lekker kan terugtrekken. Het enige wat je hoort is het getjirp van de vogels, terwijl je wegkwijnt in het boek dat je aan het lezen bent. Heerlijk toch? Veel tuinhuizen worden gebruikt als opberghok of klus hok, maar waarom niet gewoon een miniwoonkamer voor jezelf creëren waar jij en je partner even kunnen ontsnappen aan de werkelijkheid? Of waar je kinderen kunnen spelen en kunnen relaxen met hun vrienden. Hoe je nou snel en gemakkelijk zo’n relax plek maakt ontdek je hieronder.

Urbaan leven is het zeker

Over het algemeen is je tuinhuis natuurlijk een stuk kleiner dan je woonkamer. Je zult het daarom praktisch moeten inrichten om het zo groot mogelijk te laten ogen. Het is daarom verstandig om zoveel mogelijk in de hoogte te gaan werken. Zo kun je gebruik maken van een hoge smalle kast, waar je spullen in op kan bergen. Ook is het een optie om kasten aan de muur zelf te hangen om zo nog meer ruimte te besparen, maar dit is wel afhankelijk van de stevigheid van het tuinhuis. Probeer daarnaast zoveel mogelijk af te sluiten, dit oogt rustiger. Ga dus voor een kast met gesloten deuren. Via een autoverhuur bedrijf kun je gemakkelijk en snel eventueel een bus of aanhanger huren om de kast(en) gemakkelijk en snel in te slaan.

Daarnaast kunnen lichte kleuren gebruikt worden om de ruimte zo groot mogelijk te laten ogen. Alles spierwit wordt natuurlijk niemand vrolijk van, dus probeer que decoraties zachte en frisse tinten te gebruiken. Deze decoraties hoeven niet veel ruimte in beslag te nemen. Het tuinhuis kan al heel anders ogen door simpelweg een paar kussentjes op de bank te plaatsen en een paar kaarsen neer te zetten.

Breng de ontspanning naar binnen

Planten en bloemen zorgen altijd voor ontspanning. Het brengt je terug naar je innerlijke zelf. Lavendel, aloë en eucalyptus planten zijn de beste optie. Door een combinatie van kleur, geur en vorm werken ze zeer ontspannend. Daarnaast is het ook verstandig om in de tuin altijd een paar groenblijvende planten neer te zetten. Je hebt tenslotte vanuit je tuinhuis wel uitzicht op te tuin en er is niets mooiers dan een paar mooie planten die in de winter de natuur een beetje levend houden.

Alles in een keer

Om nou niet teveel stress te hebben rondom het inrichten van je tuinhuis, is het natuurlijk fijn als je alles meteen in een keer kan vervoeren. Goedkoop auto huren is dan de oplossing. Je wilt natuurlijk dat het vervoer niet teveel kost, maar je hebt wel een grotere auto nodig dan je eigen. Je kan zo gemakkelijk alle nieuwe spullen binnen een of twee keer rijden naar je tuinhuis brengen en het binnen een of twee dagen ingericht hebben. Heerlijk ontspannen maar!