Zo bouw je zelf een schuurtje!

Heb jij het geluk dat jij een tuintje hebt? Zo een heerlijk plekje groen, waar je lekker kunt genieten van de zon en buitenzijn? Als jij een tuintje hebt is leuk om hier ook echt iets moois van te maken! Bouw bijvoorbeeld een schuurtje! Superleuk en handig om te hebben. Als jij een schuurtje wilt bouwen hoeft dat helemaal niet moeilijk te zijn! In deze blog lees je stap voor stap hoe jij dit aanpakt. We zijn benieuwd naar je eindresultaat!

Het plan

Het begint allemaal met een plan. Wat voor schuurtje wil jij maken? Wordt dit een schuurtje voor alleen wat gereedschap? Of wil je ook je lounge-set, barbecue en 3 fietsen hierin kwijt? En bouw je dit schuurtje tegen iets anders (bijvoorbeeld een hek) aan, of wordt het een op zichzelf staand gebouw? Deze kenmerken zijn van invloed op hoe jouw schuurtje eruit komt te zien en hoe je het bouwwerk uiteindelijk kan gaan vormgeven. Denk hier van tevoren goed over na en kijk eens online voor wat inspiratie of eventuele bouwtekeningen! Er is vast van alles te vinden.

Het materiaal

Als je eenmaal weet wat je voor schuurtje gaat bouwen, is de volgende stap om bijpassend materiaal te kiezen. Ga je voor houten balken of kies je voor bijvoorbeeld voor OSB platen? Ga anders eens langs bij een bouwmarkt en laat je adviseren. Kijk ook wat voor soort dakbedekking je wilt gebruiken. Een aanrader is bijvoorbeeld epdm. Dit materiaal wordt voor veel dakbedekkingen gebruikt. De naam epdm staat voor ethyleen propyleen dieën monomeer, de grondstoffen die deze vorm van dakbedekking vormen. Epdm is een ontzettend licht en makkelijk te plaatsen materiaal. Aanrader!

De afwerking

Als je dan eenmaal weet wat je wilt gaan bouwen, en waarmee, dan is het een kwestie van aan de slag gaan. Trek hier voldoende tijd voor uit, zo voorkom je dat je gehaast moet werken. Want bij een dergelijk project geldt, spoed doet zelden goed… Wie haastig werkt maakt snel slordigheidsfoutjes, en dat is zonde. Zorg daarom dat je echt de tijd neemt en denk van tevoren goed uit hoe jouw schuurtje eruit komt te zien. Eventueel kun je ook hulp of advies vragen bij een handige buurman, kennis of bekende. Je hoeft het wiel immers niet altijd zelf uit te vinden. Denk ook goed na over de afwerking van je materialen, moeten deze bijvoorbeeld nog gelakt worden? Of geïmpregneerd? Als je je materalen goed verzorgt gaan deze langer mee. Zo heb je langer plezier van je schuurtje!