Zelf je tuinhuis bouwen

Alle klussers hebben er ooit wel is van gedroomd, je eigen tuinhuisje bouwen. Maar of je hebt niet een tuin die groot genoeg is, je denkt dat je het niet stevig genoeg kan bouwen of je hebt het gewoon nooit geprobeerd omdat je geen zin had om er tijd en energie in te steken. Misschien dat dit blog je op andere idee├źn zal brengen, want een tuinhuisje bouwen is zo moeilijk helemaal niet. Als je wilt kan je het zelfs op een hele goedkope manier doen. In dit blog geef ik de stappen aan die je moet ondernemen om een goedkoop tuinhuisje te bouwen, die ook nog is stevig staat.

#stap 1: verzamel hout

Hout is heel makkelijk te verzamelen, vaak kan je op marktplaats of soortgelijke sites het hout gratis ophalen. Ook kan je als bij kassen in de buurt woont vaak heel veel pallets ophalen die ze toch weg doen. Haal de schroeven uit die pallets en je hebt eigenlijk gewoon heel goed hout. Wat je toch wel helaas echt zal moeten kopen, zijn 4 grote balken die de grond in gaan. Je moet namelijk wel een goede basis voor je tuinhuisje hebben.

#stap 2: Basis leggen

Zet allereerst de 4 grote palen in de grond en maak vervolgens als eerst een vloer. De vloer kan je ook gemakkelijk maken door pallets op zijn kop neer te leggen, maar zorg dan wel dat je gelijke pallets hebt. Als je de vloer klaar hebt liggen ligt je basis er en moet je planken gaan maken van al het hout van de pallets.

Stap #3: Maak de muren

Nu komt het lastigste gedeelte de muren maken. Begin onderaan met planken op zijn kant te leggen en ga steeds een stukje verder omhoog. Ga hier mee door tot je op de hoogte zit van de 4 houten palen en zet er vervolgens een dak op. Al het overgebleven hout moet je wel in een container doen. Je kan tegenwoordig makkelijk een container huren bij bedrijven en er zijn ook veel goedkope containers te vinden. Veel succes!