Tips voor het voorkomen van mollen

Bij een mollenplaag heb je last van mollen in je tuin. Het nadeel van mollen is in je tuin is dat deze beestjes zich onder de grond voortbewegen. Tijdens het voortbewegen graven ze tunnels waardoor grondverzakkingen kunnen ontstaan. Meer weten over het voorkomen van mollen? Lees dan snel verder.

Mollen zijn eenvoudig te voorkomen

Gelukkig is het eenvoudig om mollen te voorkomen. Dit kun je op verschillende manieren doen. De meest natuurlijke manier is de aanschaf van planten die een onaangename geur verspreiden. Mollen hebben een goede reuk en zullen uit de buurt blijven wanneer ze deze geuren waarnemen. Deze planten kun je kopen bij een tuincentra.

De tweede optie is ultrasone geluiden. Mollen hebben niet alleen een goede reuk, maar ook nog eens goed werkende oren. Ze kunnen geluiden waarnemen die wij mensen niet waar kunnen nemen. Door ultrasone geluiden te verspreiden blijven de mollen gegarandeerd uit de buurt van je tuin.

Hoe kun je mollen bestrijden?

Wanneer je last hebt van mollen, ben je al te laat met het voorkomen van mollen. In dit geval zal je moeten kiezen voor het bestrijden van mollen. De eerder je hier mee begint, de beter. Mollen hebben namelijk maar een korte tijd nodig om jouw tuin compleet om te splitten. Wanneer je last het van mollen, kun je een mollenklem aanschaffen. Echter is deze methode niet bepaalt diervriendelijk.

Diervriendelijke mollenverjagers zijn een mollenbuis, waarmee je de mol gevangen neemt en vervolgens ergens anders weer kunt vrijlaten. Daarnaast kun je kiezen voor ultrasone geluiden, die niet alleen nuttig zijn om mollen te voorkomen maar ook om mollen te bestrijden. Meer weten? Kijk op mollenverjagers.