Tips voor een mooie onderhoud van je tuin

Een tuin indelen is één ding, het goed onderhouden is vaak een kunst op zich. Velen vergeten, of zijn nalatig om dit op te pakken. Daarnaast moet je het ook goed doen, want anders blijft je tuin niet meer mooi. In dit artikel lees je daarom tips om je tuin mooi te onderhouden.

Hoe onderhoud je je vijver eigenlijk?

Heb je een vijver in je tuin? Dan moet je het wel goed onderhouden en benodigdheden voor je vijver aanschaffen. Kies bijvoorbeeld voor een vijverfilter en zuurstofplanten. De aanschaf van de benodigde spullen betekent niet dat je de vijver een tijd niet hoeft te onderhouden. Maak de vijverfilter bijvoorbeeld regelmatig schoon. Kies ook voor zuurstofplanten, want deze planten breken het afval van de vissen af. Controleer je vijver bijvoorbeeld op hard water en voorkom afval op de bodem.

Voorkom houtrot

Houtrot is lastig tegen te gaan. Zo kan je schutting of je tuinhuis door weersinvloeden er lelijk uit komen te zien. Behandel het hout dan ook regelmatig. Verwijder de aangetaste delen. Houtstoprot is een handig middel om het houtrot niet overal te laten terecht komen. Verder is het verstandig om zo nu en dan je tuinhuis schoon te spuiten met een algenreiniger.

Geef je planten voldoende water

Ja, de bovenstaande kop is vrij logisch. Wanneer geef je je planten eigenlijk voldoende water? Controleer de bovengrond van je tuin. Kies ook het juiste moment om water te geven. In de zomer verdampt veel water, waardoor het effect een stuk kleiner is. De avond is daarom een betere optie.

Je plant heeft niet alleen water nodig hebben om te overleven. Planten hebben ook andere voedingsstoffen nodig. Zo hou je je tuin wel zo levendig!

Hopelijk ben je na het lezen van dit artikel op weg geholpen om je tuin mooi te onderhouden. Veel succes gewenst!