Tips bij het kopen van nieuwe planten

Ben je momenteel nog op zoek naar een aantal buitenplanten voor in de tuin. Het vinden van een passende plant voor jouw tuin is niet altijd even gemakkelijk gebleken. We geven je daarom een aantal tips zodat je de juiste planten bij Kwekerij de Groot kunt uitkiezen. 

Kopen de planten in het voorjaar 

Normaal gesproken in de beste periode om nieuwe planten te kopen in het voorjaar. Dit zorgt er onder andere voor dat je beter kan inschatten wat je precies gaat kopen. In de winter kun je dit namelijk veel moeilijker inschatten en bovendien heb je er rond die tijd ook veel minder aan, omdat je de tijd voornamelijk binnen zal doorbrengen. 

Voer een goede controle uit 

Wanneer je een plant hebt gevonden die ideaal past bij je huidige tuin is het belangrijk dat je deze vervolgens eerst even uitvoerig controleert. Denk aan onkruid. Wanneer je het eenmaal meebrengt kan dit zich vervolgens snel verplaatsen in de tuin. Dan kom je er vervolgens ook maar moeilijk meer van af. Daarom kun je dit beter voorkomen dan dat je dit achteraf allemaal moet verwijderen. Daarnaast kun je ook eens kijken naar de onderkant van de plant. Hoe zien de wortels eruit? Kunnen deze in een pot worden gezet of moeten deze in de grond worden geplant. 

Staat van de plant 

Bij het kopen van de plant moet ook goed worden gekeken naar de staat van de plant. Is deze vol in bloei of duurt dit nog wat langere tijd? Wanneer een plant al volledig in bloei is kan dit ook zonde. Dan heeft de plant zijn hoogtepunt al gehad voordat deze bij jouw in de tuin heeft gestaan. Koop daarom een plant die nog in  bloei moet komen. Dan kun je er zelf ook meer van genieten wanneer deze in de tuin staat. Daarnaast moet er ook worden opgelet bij planten die al wat lichter van kleur zijn geworden. Wellicht is de levensduur van deze plant al bijna ten einde. 

Welke passen in mijn tuin? 

Heb je niet echt een idee welke plant het meest geschikt is voor in jouw tuin? Het kan geen kwaad om wat advies in te winnen bij een professionele kwekerij.