Nieuwe dakbedekking voor uw tuinhuis?

Helaas heeft dakbedekking niet het eeuwige leven en moet het van tijd tot tijd vervangen worden. De kosten hiervan kunnen flink oplopen, maar toch zijn er manieren om op de kosten te besparen.

Voer preventief onderhoud uit

Het is vaak al te laat als je er aan denkt of als je er zin in krijgt, maar het uitvoeren van preventief onderhoud kan veel geld schelen. Wanneer een dak goed is bijgehouden en goed is verzorgd, kan de levensduur met vele jaren verlengd worden. Het lastige is dat je zelf niet te weten kunt komen wat voor effect het onderhouden van het dak heeft; je weet achteraf niet met hoeveel jaar je de levensduur hebt verlengd. Toch valt er op basis van de gemiddelden zeker te concluderen dat goed onderhouden daken langer meegaan.

Dat hoeft bovendien helemaal niet veel tijd te kosten. Door jaarlijks een uurtje te besteden aan het schoonmaken van het dak, kun je al heel wat ellende voorkomen.

Bitumen dakbedekking

Bitumen dakbedekking is een van de meest voorkomende vormen van dakbedekking voor platte daken. Aangezien de meeste tuinhuizen een plat dak bezitten, is bitumen daarvoor bij uitstek geschikt. De kosten bedragen zo’n € 50,- per vierkante meter te legen bitumen, waardoor de kosten wel behoorlijk op kunnen lopen. Gelukkig zijn de meeste tuinhuizen niet zo groot. Bovendien kan het een optie zijn om het vervangen van de dakbedekking te combineren met bijvoorbeeld het vervangen van dakbedekking op de woning zelf, al zal het zelden het geval zijn dat deze twee vervangingen samenvallen.

Helaas is het erg lastig om zelf bitumen te leggen. Althans, het is niet zozeer lastig, maar het bitumen moet door middel van een vlam aan elkaar worden gelijmd. Hiervoor is speciale apparatuur nodig die de consument vaak niet bezit en waarvan het de moeite eigenlijk niet waard is om deze te huren. Bovendien is het van groot belang dat het leggen van de bitumen goed geschiedt, om te voorkomen dat er lekkages optreden in de woning. Dat wil je uiteraard koste wat kost zien te voorkomen aangezien je dan al snel de gemaakte winst door het zelf plaatsen van bitumen kwijt bent aan de kosten om de lekkages te verhelpen.