Je tuinhuis warmhouden dat doe je zo

Wist je dat je ook in de winter van je tuinhuis kunt genieten? Met een aantal maatregelen kun je ook in de winter in je tuinhuis zitten. Want een tuinhuis koop je natuurlijk niet alleen voor de zomer. Daarnaast kun je in de winter genieten van extra sfeer, omdat het buiten vaak al rond 17:00 donker is. Met een paar lampjes en wat warmte ben je helemaal klaar om in je tuinhuis bij te komen van een lange werkdag. Om te kunnen genieten moet het echter wel warm zijn, omdat niemand in de kou wil zitten.

Isoleer je tuinhuis

Wist je dat je, net als je huis, ook je tuinhuis kunt isoleren. Als je een beetje handig bent dan moet de meeste mensen dit wel lukken. Het dak en de wanden kun je makkelijk isoleren met steenwol. Dit zijn grote platen met een soort wil waardoor de warmte in je tuinhuis blijft en niet naar buiten kan ontsnappen.

Plaats een houtkachel

Je kunt je tuinhuis makkelijk warm maken met een houtkachel. Het voordeel van een houtkachel is dat je deze makkelijk aan kunt steken met bijvoorbeeld aanmaakblokjes of houtwol aanmaakkrullen. Het nadeel is wel dat je haardhout moet kopen om de kachel mee te voeden. Een houtkachel geeft echter wel heerlijke warmte af en is in verhouding met andere warmtebronnen niet extreem duur.

Plaats een pellet kachel

Een pelletkachel is een kachel die brand op houtpellets die gecontroleerd door een systeem in de kachel worden gegooid. Het mooie van dit systeem is dat je hem simpelweg aanzet en de kachel de temperatuur regelt. Pelletkachels worden ook wel “Slimme kachels” genoemd en worden steeds vaker als alternatief voor gas gebruikt. Vooral in kleine ruimtes is een pelletkachel ideaal om te gebruiken.