Het aanleggen van een terras.

Mogelijk zal de komende tijd nog geen gedachte passeren om heerlijk in de tuin te zitten. Maar de zomer komt er weer aan en dit gaat altijd sneller dan gedacht. Daarom is het belangrijk om goed voorbereid te zijn en nu alvast plannen te maken. Heeft u al een goede zitplek (terras) waar grotendeels van de zomer van wilt doorbrengen? Bepaal de wensen en begin met orienteren naar de mogelijkheden.

Natuurlijk is het ook mogelijk om de gehele tuin aan te pakken. Heeft u wensen voor andere tuinwerkzaamheden of mogelijk het onderhoud van de tuin?

Zelf een plan maken

Er zijn veel opties om tot een uitvoerbaar plan te komen, de meeste goedkope optie is door zelf een schets te maken. Vervolgens zullen er keuzes gemaakt moeten worden of de bestrating zelf gelegd kan worden of dat je er een stratenmaker voor inschakelt. Er kan veel inspiratie op gedaan worden in de diverse tuincentra. Kijk hier bijvoorbeeld naar de diverse verbanden en stenen waaruit gekozen kan worden.

In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om de bestrating zelf te leggen. Er zijn voldoende video’s op youtube te vinden die stap voor stap uitleggen hoe je te werk moet gaan. Natuurlijk is dit niet voor iedereen mogelijk en is er wel enige handigheid vereist.

Uitbesteden aan een stratenmaker

De specialist in huis halen is heel eenvoudig. Online zijn er mogelijkheden tot het vergelijken van stratenmakers. Vervolgens kan er in overleg met de vakman gekeken worden naar het beschikbare budget en de mogelijkheden hierin.

Als alternatief voor de stratenmaker, kan er ook worden gekozen voor een hovenier. Deze kan net zo goed de bestrating verzorgen. Het voordeel hierbij is dat er ook nog ander zaken opgepakt kunnen worden indien dit gewenst is. Door tijdig te beginnen met de zoektocht is de planning van dergelijke bedrijven nog open en is er meer mogelijk.