Heerlijk weer buiten

De zomer staat weer om de hoek, en veel mensen weten natuurlijk wel wat dit betekent: lekker buiten eten. Nederland is nu niet bepaald een land waar we ’s winters graag buiten zitten. Het wordt hier koud, nat en tot op een zeker punt zelfs onaangenaam. Daarom maken we extra dankbaar gebruik van de maanden dat het buiten prima te doen is. Dat de zon schijnt, de bloemen in bloei staan en het ’s avonds nog lekker lang licht is. Dit betekent ook dat we vaker in onze tuinen te vinden zijn, gezellig met vrienden of familie tot in de late uurtjes kletsend en genieten van het fijne weer.

Tijd om te grillen

Met de zomer komt vaak ook de barbecue weer tevoorschijn. Ontspannen grillen op houtskool heeft iets rustgevends. Het is daarbij ook een zomers ritueel, om lekker buiten te gaan zitten en rustig te wachten terwijl je eten ligt te grillen. Het is ook de tijd van het jaar dat buitenverlichting meer een belangrijk onderdeel gaat zijn. Want hoe lang de zon ook op blijft, op een gegeven moment  gaat ook deze weer naar beneden. Dan is het leuk om nog lekker in de warmte te blijven zitten. Steek een fakkel aan, of hang een lichtsnoer door de tuin.

Licht buiten

Eveneens populair zijn de solarlampen. Een vorm van buitenverlichting die zich oplaadt met zonlicht en ’s avonds aan de hand van een zender weet wanneer het donker is. Dan klikt de lamp aan en kun je nog uren genieten van de zwoele zomernachten. Zo maak je zelfs de kleinste momenten in je tuin heerlijk om te hebben. Zo kun je optimaal genieten van de zomer en de nachten die erbij komen. Haal het uiterste uit die paar maanden warmte en gezelligheid, zodat de wintermaanden je niet in de koude kleren gaan zitten.