Groente en fruit kweken voor beginners

Wil je bewuster leven en ben je de groente uit de supermarkt zat? Heb jij de kriebels gekregen om jouw eigen groente te gaan kweken? Dan gaan wij jou bij deze helpen om een eigen moestuin te creƫren. Het is goedkoper, beter voor je en je weet tenminste zeker dat er geen gekke dingen over de groentes gespoten zijn. Puur en verse groentes en fruit uit eigen tuin. Klinkt heerlijk toch? Maar waar moet ik dan allemaal op letten als ik hiermee begin? Dat leggen we jou hieronder even uit.

Kies een geschikte plek voor jouw nieuwe moestuin

Een moestuin kun je op twee verschillende manieren opzetten. Je kan een stuk grond in de tuin gebruiken waar minimaal 6 uur per dag zonlicht is. Begin dan in februari of maart het verbouwen van de tuin, omdat de grond dan al wat warmer is geworden. Maak het stukje grond wat je hebt uitgekozen ook onkruidvrij, zo begin je met een frisse start aan het kweken van jouw verse groente en fruit.

Niet genoeg plek in de tuin

Heb jij niet genoeg plek in de tuin? Of woon je ergens in een flat en heb je alleen een klein balkon waar je niet echt een moestuin op kan verbouwen? Dan is een kweektent kopen een slim idee! Een kweektent is een tent die je binnen in huis neer kan zetten, hier heb je ook geen daglicht voor nodig omdat er lamp in de tent gemonteerd kan worden. Op deze manier weet je tenminste ook zeker dat het fruit en de groentes genoeg licht krijgen, want of er genoeg zonlicht in Nederland per dag is weet je maar nooit.

En dan het kweken zelf

Je hebt de nieuwe plek voor jouw moestuin gevonden, of dat nou in jouw tuin is of in een kweektent, je kan aan de slag! Begin als eerste met groente die makkelijk te kweken zijn. Dit zijn bijvoorbeeld sla in verschillende soorten, radijzen, spinazie, prei of courgettes. Dit klinkt als een goed begin van een nieuwe moestuin toch? Heel veel succes en eet smakelijk alvast!