Ga je machinaal graven? Dan moet je een Klic-melding doen!

Het zomerseizoen is aangebroken en dat betekent dat ook het tuinseizoen weer van start gaat! Met dit mooie weer krijgen mensen met groene vingers spontaan zin om lekker in de tuin aan de slag te gaan. Wanneer jouw plannen machinale graafwerkzaamheden omvatten, is het goed om te weten dat je in dit geval een Klic-melding moet doen. Heb je hier nog niet eerder van gehoord en schrik je nu een beetje? Geen nood! Het doen van een Klic-melding is namelijk hartstikke makkelijk dankzij de Klic App! In deze blog lichten we uit wat een Klic-melding precies is en hoe jij er zelf een kunt doen.

graafmachine

Op www.klic-app.nl is het doen van een Klic-melding heel simpel!

Het doen van een Klic-melding is wettelijk verplicht sinds 2008. Wanneer je machinaal gaat graven, kun je er niet omheen. Met de Klic App is het doen van zo’n Klic-melding echter heel gemakkelijk. Wanneer je naar de website www.klic-app.nl gaat, heb je slechts enkele minuten nodig om je Klic-melding te voltooien.

De eerste stap bij het doen van een Klic-melding is het aangeven van het gebied waar je precies wilt gaan graven. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een adres invoeren, maar het is ook mogelijk om op de online kaart het betreffende gebied te selecteren. Als je de coördinaten weet van het gebied waar je gaat graven, kun je er ook voor kiezen om die in te voeren. Als dit eenmaal is gebeurd, krijg je een lijstje te zien van diverse werkzaamheden. Kies hieruit de werkzaamheid die jij gaat uitvoeren. Hierna hoef je alleen nog maar aan te geven hoe lang de werkzaamheden zullen duren en van wanneer tot wanneer dit zal zijn. Als dit eenmaal is gedaan, heb jij je Klic-melding gedaan!

Het fijne aan de Klic App, is dat je alle documentatie die je nodig hebt uiteindelijk in de app hebt. Geen gedoe met allerlei losse papieren, maar gewoon alles op je smartphone. Handig!

KLICAPP handelt niet voor of namens het Kadaster