Een strak gemaaid gazon dankzij de accu grasmaaier

Grasmaaien, het is één van de meest vervelende klusjes in de tuin. Het is een klus die wekelijks terugkomt, ook al heb je niet altijd zin om het gras te maaien. Zeker in het voorjaar kan het gras wel elke week een maaibeurt gebruiken. Het gras dient gemaaid te worden om verschillende redenen. Ten eerste natuurlijk omdat we het gras niet te lang willen hebben. Het loopt minder fijn en het overwoekert op die manier sneller. Door het gras wekelijks te maaien, krijgt ook onkruid minder kans om te overleven. Daarnaast wordt je grasmat dikker en steviger. Door de maaibeurten krijgen jonge grassprieten voldoende licht en kunnen ook zij prima overleven. Om het gras maaien wat aangenamer te maken, is het belangrijk een goede grasmaaier te gebruiken voor deze klus, een accu grasmaaier bijvoorbeeld.

Waarom een accu grasmaaier

Wanneer je een middelgrote tuin hebt of misschien wel een kleine tuin, met gazon is een accu grasmaaier echt onmisbaar. Het grote voordeel van deze grasmaaiers is dat je geen vervelend snoer achter je aan hebt hangen en ook geen gedoe hebt bijvullen van brandstof. Je kunt je grasmaaier dan ook altijd direct gebruiken. Hiervoor dient de accu natuurlijk wel opgeladen te zijn. Doordat de grasmaaier werkt op accu, heb je meer bewegingsvrijheid. Je kunt immers snoerloos werken en doordat er geen benzine aan te pas komt, werkt de grasmaaier veel lichter. Hij is dan ook goed wendbaar en maakt daarnaast veel minder lawaai. 

Waaraan voldoet een goede grasmaaier

Net als bij elektrische grasmaaiers en grasmaaiers op benzine, is ook het aanbod van accu grasmaaiers enorm. Niet alleen zijn er verschillende merken te koop, ook binnen een merk zijn er veel verschillende modellen. Waar dien je dan eigenlijk op te letten bij de aanschaf van een grasmaaier? Ten eerste heeft een goede grasmaaier scherpe messen, die het gras nauwkeurig eraf snijden. Daarnaast is het wenselijk een grasmaaier te kopen die de mogelijkheid biedt de maaihoogte in te stellen. Zo kun je in het najaar het gras wat hoger maaien, zodat deze energie kan opslaan om de winter door te komen. En wat uiteraard ook erg belangrijk is in de meeste gevallen, is dat de grasmaaier gemakkelijk op te bergen is. De accu grasmaaiers verschillen daarnaast vaak in accu-voltage. Zo zijn er grasmaaiers met een $0 Volt accu en met een 80 Volt accu. De laatste is krachtiger en kun je beter gebruiken voor een groot stuk gazon. Hoe lang de accu werkzaam is, hangt dan weer samen met het aantal ampère. Hoe hoger de ampère, hoe langer de werktijd van de accu. Let bij het kopen van de nieuwe accu grasmachine dan ook goed op deze verschillende specificaties.