Deze uitbundige tuinplanten mogen niet ontbreken in jouw tuin

Kan jouw tuin wel wat kleur en uitstraling gebruiken en ben je om die reden op zoek naar een aantal kleurrijke, uitbundige tuinplanten? Wij hebben een aantal tuinplanten op een rijtje gezet die niet mogen ontbreken in jouw tuin.

De hortensia

De hortensia is één van de meest bekende tuinplanten. Hortensia’s staan prachtig in elke tuin en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, alhoewel de kleur ook deels afhankelijk is van de bodemsoort. Hortensia’s zijn grote tuinplanten met een opvallende, uitbundige bloei. Ze zijn het meest geschikt voor het beplanten van borders, maar ze kunnen als ze wat kleiner van formaat zijn ook prachtig staan in een bloempot of plantenbank.

De rhododendron

De rhododendron is een tuinplant die relatief vroeg in het seizoen bloeit en een uitbundige bloei heeft. Rhododendrons zijn verkrijgbaar in verschillende intense kleuren, staan prachtig langs opritten en paden en vormen een verrijking voor allerlei soorten en stijlen borders. Van zonnige gele rhododendrons tot rhododendrons met een dieprode kleur, voor elke tuin is er een passende rhododendron verkrijgbaar.

De lavendel

De lavendel is niet alleen een prachtig gekleurde tuinplant, hij verspreidt ook een heerlijke geur die ervoor zorgt dat je je in Zuid-Frankrijk waant. De heerlijke geur en prachtige uitstraling van deze tuinplant hebben een rustgevende werking, waardoor ze onmisbaar zijn in elke tuin. Lavendel staat prachtig in borders maar kan ook uitstekend in bloempotten en plantenbakken worden geplant. 

De vlinderstruik

De vlinderstruik is een uitbundig bloeiende tuinplant die verkrijgbaar is in allerlei verschillende kleuren. Vlinderstruiken die goed verzorgd worden kunnen als ze wat groter zijn op vuurwerk gaan lijken, vanwege de prachtige bloemen die alle kanten op groeien. Het is mogelijk om jouw tuin te verrijken met één kleur vlinderstruik, maar je kunt er ook voor kiezen om meerdere kleuren met elkaar te combineren of door elkaar heen te laten groeien. Hierdoor creëer je een spectaculair effect en krijgt jouw tuin een ongeëvenaarde uitstraling.

Tuinplanten kopen

Wil jij jouw tuin verrijken met één of meerdere van de bovengenoemde tuinplanten? Tuinplanten kopen hoeft vandaag de dag niet meer bij een tuincentrum bij jou in de buurt, maar kan eenvoudig vanaf de bank bij een online kwekerij. Online kwekerijen hebben niet alleen als voordeel dat je jouw bestelling vanaf de bank kunt samenstellen, ze hanteren vaak ook lagere prijzen en zorgen er bovendien voor dat jouw bestelling bij jou thuis bezorgd wordt, waardoor jij je geen zorgen hoeft te maken over het vervoer van jouw nieuwe tuinplanten.