Deze tuinhuistrends mag je niet missen!

Je zou denken dat het aanschaffen van een tuinhuis een eenmalig iets is. Dit is echter niet het geval. Ook voor tuinhuisjes zien we nieuwe trends die bij ander interieur ook centraal staan. Is jouw tuinhuisje nou echt aan vernieuwing toe? Wacht dan niet te lang en ga een aanhanger huren, want dit is het seizoen om een nieuw tuinhuisje aan te schaffen. Laat je inspireren door de onderstaande trends en ga aan de slag!


Natuur op zijn piek
Duurzaamheid en milieu zijn onderwerpen die het afgelopen jaar en nu nog steeds veel aan bod komen. De natuur gaat steeds centraler staan in onze samenleving en dit zie je ook terug in allerlei verschillende interieurtrends. Dit geldt ook voor tuinhuisjes. Nu kun je denken, maar tuinhuisje zijn toch altijd gemaakt van natuurlijk materiaal? Dit hoeft niet per se. Sommige tuinhuisjes zijn ook gemaakt van kunststof, maar het afgelopen jaar is het aantal houten tuinhuisjes sterk toegenomen. Er wordt hierbij vaak gekozen voor robuust hout om zo de landelijke sfeer terug te laten komen.

Onderhoud is key
Gepaard met de hout trend, horen natuurlijk ook onderhoudsmaterialen. Er is tegenwoordig een veel breder assortiment aan onderhoudsmaterialen waar de consument uit kan kiezen. Je kan bijvoorbeeld gepaard met het tuinhuis een houtolie aanschaffen. Deze olie trekt diep in het hout en voedt deze, waardoor het hout beschermd wordt van zowel binnen als buiten. Ook tuinbeits wordt steeds vaker gebruikt voor de tuinhuisjes. Naast dat dit een mooi kleureffect geeft, is tuinbeits vochtregulerend. Hierdoor gaat het hout minder snel rotten.

Geen hout maar beton
Het stuken van de muren is ook een trend die we steeds meer terug zien komen. Door de weersomstandigheden waar een tuinhuisje mee te maken krijgt, is het wel genoodzaakt dat je dan gebruik maakt van cementgebonden stucmortel. Vindt je de muur op deze manier echt niet mooi, dan kun je er altijd nog overheen verven met muurverf voor buiten.

Luxe is ook belangrijk
Naast het aanschaffen van een tuinhuis, zie je dat mensen die er de ruimte voor hebben ook steeds vaker een buitenkeuken erbij aanschaffen. Deze keuken wordt in het tuinhuis zelf geplaatst of er wordt nog een overkapping naast gemaakt. Dit is natuurlijk een hele uitkomst als je in de warme zomerdagen veel buiten eet en feestjes organiseert. Je hoeft niet elke keer weer naar binnen te lopen, maar kan lekker met zijn allen buiten blijven. Heerlijk toch?

De aanschaf van zo’n tuinhuisje en eventuele buitenkeuken kost natuurlijk niet weinig en je wil daarom op het vervoer ervan zoveel mogelijk geld besparen. Niet alle tuincentra hebben een bezorgingsdienst inbegrepen en hier moet je dan apart voor betalen. Een aanhangwagen huren kan dan een goede oplossing zijn. Je kan dan zelf bepalen wanneer je het tuinhuis ophaalt. Het is dan wel verstandig om wel te betalen voor een monteerservice, zodat je weet dat alles in een keer goed gaat.