Bestaat er zoiets als tuinbeveiliging?

Inbrekers proberen van alle kanten jouw huis binnen te dringen. Ze kunnen dus ook via de tuin binnendringen. Als je een tuinliefhebber bent, heb je niet alleen geld geïnvesteerd, maar ook veel tijd en liefde om een mooie kleurrijke tuin te hebben. Je moet niet alleen jouw huis beschermen tegen inbrekers maar ook jouw tuin. Hier zijn er enkele tips hoe je jouw tuin kunt beveiligen, zodat inbrekers jouw dure bloemen en tuinmeubels niet stelen en ook niet via de tuin in jouw huis terecht komen.

Plant voor beveiliging

Planten zelf kunnen strategisch zijn gepositioneerd om als barrières op te treden. Een dikke heg met strak in elkaar verweven takken vormt een bijna ondoordringbare barrière. Doornen op planten zijn uitstekend te gebruiken om inbrekers af te schrikken. Het is belangrijk dat ze niet te dicht bij paden liggen waar je vaak langs loopt. Plaats de planten een beetje terug, op plaatsen waar je denkt dat inbrekers eerder lopen of zich verstoppen als ze het pand omhullen. Goede plekken voor dergelijke planten zijn langs hekken, bij ramen en rond grote volumineuze planten (waar inbrekers zich kunnen verstoppen).

Buiten verlichting

Bewegingssensorverlichting is waarschijnlijk de handigste buitenverlichting om extra beveiliging te bieden aan de voor- of achterkant van het huis. Sensorlampen zijn vrij goedkoop en werken uitstekend als afschrikmiddel. Je kunt ze plaatsen op paden, terrassen of zelfs zware gebladertegebieden waar mensen zich gemakkelijk kunnen verbergen. Zorg ervoor dat je de beveiligingslichten zo hoog plaatst dat er niet gemakkelijk mee kan worden geknoeid. Controleer de lampen regelmatig en vervang zo nodig de lampen zo snel mogelijk.

Een sterk hek

Door een sterk en hoog hek installeren kun je inbrekers afschrikken. Hekken die indringers moeilijk kunnen beklimmen of doorbreken, bieden de meeste bescherming tegen diefstal. Je moet gaan met een hek dat sterk en lang is – hoog genoeg, zodat indringers het niet kunnen beklimmen. En zorg ervoor dat wanneer je een poort kiest, je een slot of grendel plaatst die stevig sluit en geen ruimte laat voor iemand om het van buitenaf te ontgrendelen. Laat het aan het slotenmakersbedrijf over. Zij kunnen de beste sloten voor je uitkiezen installeren.

Installeer alarmen

Alarmen zijn een afschrikmiddel en zijn effectief wanneer ze duidelijk zijn. Als een inbreker denkt dat er een alarm kan afgaan, zullen ze het pand vermijden en gaan ze voor een gemakkelijker doelwit. Zelfs als je een goed alarmsysteem hebt, kan er nog steeds ingebroken worden als de inbreker het systeem niet opmerkt totdat ze binnen zijn. Alarmen met bevestigingen onder de voorste dakrand van het huis zijn goede visuele afschrikmiddelen, vooral degenen die een blauw licht kunnen laten knipperen. Het hebben van borden of stickers op ramen met de melding: ‘wordt beschermd door alarmen’ of ‘het huis wordt bewaakt door een beveiligingsbedrijf’, werkt goed om de inbreker op weg te sturen. Er is een grote verscheidenheid aan alarmen beschikbaar voor elk budget en elke huisstijl, maar zorg ervoor dat je de beste laat installeren en dat het effectief is.