Alles wat je moet weten als je op zoek gaat naar een blokhut

Het kopen van een blokhut is niet altijd even gemakkelijk. Ze zijn namelijk te verkrijgen in talloze verschillende soorten en maten. Om je een handje te helpen bij het maken van de juiste keuze, hebben wij een aantal populaire modellen voor je op een rijtje gezet. Bovendien vind je in dit artikel tips voor het aanschaffen van een blokhut. Lees dus gauw verder.

Verschillende soorten blokhutten

Blokhutten verschillen onderling met betrekking tot grootte, daktype, wanddikte, aantal wanden, enzovoort. Wij hebben een overzicht gemaakt van een aantal van de veel gekochte modellen en de bijbehorende eigenschappen:

  • Karibu Goldendorf blokhut. Dit vijfhoekige model bestaat uit vier dichte wanden en twee openslaande deuren. De blokhut wordt geleverd zonder vloer, maar deze kan er wel bij worden besteld. Hoewel er een uitgebreide montagehandleiding bij dit product wordt geleverd, kan je ervoor kiezen dit aan een professional over te laten. Tot slot heb je ook nog de mogelijkheid om dakleer aan te brengen, wat de levensduur aanzienlijk kan verhogen.
  • Solid Limerick S8505. Deze blokhut heeft vier hoeken en twee grote, openslaande deuren. Het product wordt geleverd met hang- en sluitwerk, rode daksingels en dubbele deuren met plexiglas. Als extra optie kan je ervoor kiezen om het hout te laten impregneren om de levensduur ervan te verlengen. Bovendien heb je ook nog de mogelijkheid om een vloer en funderingsbalken mee te laten leveren.
  • Gardenplus garage 3048. Als je op zoek bent naar een moderne overkapping voor het stallen van je auto, is dit model een goede optie. De blokhut wordt standaard geleverd met groen dakleer en geïmpregneerd hout. Dit zorgt ervoor dat jouw auto altijd goed beschermd is tegen de Nederlands weersomstandigheden. Bovendien ontvang je een gratis bevestigingsset inclusief de benodigde spijkers en schroeven.
  • Tuindeco Edelweiss. Het laatste artikel dat we hier bespreken is deze uitgebreide tuindeco blokhut. Dit product heeft maar liefst twee verdiepingen en kan zo van alle gemakken worden voorzien. Er zijn verschillende opties toe te voegen aan de bestelling en je hebt ook bij dit model de mogelijkheid om de montage aan een professional over te laten. De blokhut kan op verschillende manieren worden aangepast op jouw persoonlijke voorkeuren.

Waar moet je op letten bij het kopen van een blokhut?

Nu je een idee hebt van de verschillende soorten blokhutten die verkrijgbaar zijn, hebben wij nog wat tips waar je rekening mee kunt houden bij het maken van je beslissing:

  1. Maak een selectie van de modellen die aan jouw eisen voldoen.
  2. Ga naar de winkel en bekijk indien mogelijk hoe het artikel er in het echt uitziet.
  3. Laat je adviseren door een medewerker over de mogelijkheden van een specifiek product. Hierbij geldt dat het altijd handig is om foto’s van je tuin en afmetingen bij de hand te hebben.
  4. Wees eerlijk tegenover jezelf en overweeg goed of je de hulp nodig hebt van een monteur.
  5. Vraag altijd goed na hoe het zit met de garanties.