4 leuke ideeën van hout voor in de tuin

Hou je van hout? Niet vreemd, want hout heeft een mooie karakteristieke en natuurlijke uitstraling. Het past perfect binnen ieder interieur en in iedere achtertuin en maakt van alles een sfeervolle ruimte. Daarbij komt dat het ook nog eens eenvoudig te bewerken is. Wil je iets leuks van hout in je tuin? Wij zetten 4 ideeën voor inspiratie op een rij.

Houten accessoires

Voor een subtiele twist in je achtertuin zijn accessoires van hout een leuke afwisseling. Tuinwinkels liggen vol met mooie spulletjes. Denk aan vogelhuisjes, plantenbakken, bijzettafeltjes en kleine frutseltjes om aan een muur of schutting op te hangen. Ben je een beetje handig en hou je van klussen? Haal dan wat tuinhout bij een houthandel als bijvoorbeeld Daalder en ga zelf aan de slag.

Een tuinafscheiding van hout

Een goede buur is beter dan een verre vriend. Echter betekent dit niet dat je samen de tuin moet delen. Af en toe wat privacy is, ook al heb je een uitstekende relatie met je buren, zeer aangenaam. Niet alleen handig, maar ook super mooi is een mooie tuinafscheiding van hout.

Geniet het hele jaar door

Geniet optimaal van je tuin met een blokhut of tuinhuis. Op deze manier heb je meer opslagruimte en kies je voor een tuinhuis met overkapping, dan kun je hier het hele jaar door gezellig zitten. Maak het leuk met een mooi tuinstel, plantjes en fleurige kussentjes. De grootte van een blokhut is afhankelijk van de grootte van de tuin. Daarom is het goed om een blokhut op maat te laten maken. Zo maak je het plaatje helemaal compleet.

Maak je eigen meubels

Wil je wel meer dan enkel kleine accessoires maken van hout? Steek dan je handen uit de mouwen en daag jezelf eens uit om je eigen tuinmeubels te maken. Een lounge set voor onder de overkapping, een mooie picknicktafel voor je kids of een grote eettafel voor de hele familie.

Tot zover onze tips voor hout in je achtertuin. Wil je meer inspiratie opdoen? Kijk dan eens verder op internet. Hier vind je tal van leuke sites vol met leuke doe het zelf ideeën. Of ga gewoon zelf lekker aan de slag.