Waarom zou ik een oude houten vloer kiezen?

Houten vloeren uit Rotterdam zijn één van de meest populaire vloertypes die al eeuwenlang worden gebruikt. Inzicht in zijn rijke geschiedenis, zijn waarde en schoonheid maken het meer gewild dan alle andere materialen. Veel gezinnen kunnen verhalen vertellen over waarom ze hout het liefst in huis gebruiken, vooral in koudere streken. Er zijn verschillende soorten die je kunt gebruiken en verschillende afwerkingen waar je uit kunt kiezen, zodat het hout perfect aan je individuele behoeften en smaken voldoet. Hier zijn enkele redenen waarom je voor jouw huis een houten vloer zou moeten kiezen.

Het is mooi en makkelijk schoon te maken

Hout is rijk aan een gevarieerde selectie van kleuren en nerfpatronen. Dit maakt het een van de natuurlijke materialen die de esthetiek van je huis zal verhogen. Met nu veel meer keuzes dan ooit tevoren, kun je elke houtsoort en kleur die je maar verkiest bij je thuis gebruiken. Omdat hout in de regel makkelijk te reinigen is, zijn er minder chemicaliën nodig om zijn glanzende schoonheid te behouden. Je bespaart dus een hoop op schoonmaakmiddelen. Dit beschermt je geld, maar ook het milieu. In de meeste gevallen kan hout op een milieuvriendelijke manier bewerkt worden, waardoor er ook op deze manier rekening wordt gehouden met onze planeet. Je krijgt met hout dus een duurzame vloer in huis.

Het is kostenefficiënt

Velen geven de voorkeur aan hout, simpelweg omdat het een uitstekende celstructuur heeft dat lucht opsluit, waardoor het superieure isolerende eigenschappen heeft waar maar weinig andere materialen aan kunnen tippen. Slechts 2 inch hout kan 30 inch beton bedekken als vereiste isolatiekwaliteiten. Bovendien is een houten vloer, als het gaat om het opknappen, verwijderen van vlekken, reparaties, vervanging, afwerkingen en inlays, het gemakkelijkste en meest kostenefficiënte type vloer waar je in kunt investeren. De schoonheid blijft levenslang onaangetast zonder waardevermindering. Sterker nog: het verhoogt de verkoopwaarde van een huis. Elegante afwerkingen kunnen alleen goed worden bereikt met houten vloeren, wanneer je de onderhoudsprocedures niet verwaarloost.

Goed voor de gezondheid

Gezondheidsdeskundigen hebben ontdekt dat houten vloeren meer praktische hulp bieden voor mensen die problemen hebben aan hun wervelkolom en/of benen. Sommige artsen raden daarom een houten vloer aan voor je ruggengraat en gewrichten. Daarnaast is hout dé vloer voor iedereen met allergieën. Het herbergt geen huisstofmijten of schimmels en houdt geen stof of dampen vast. Met andere woorden, het kiezen van een houten vloer heeft een groot voordeel voor je gezondheid.