Tips voor het uitbouwen van je woning!

Wil je groter gaan wonen, maar heb je niet de behoefte om te verhuizen naar een andere locatie? Dan is het uitbouwen van je huis de ideale oplossing. Je maakt je eigen huis namelijk groter en je kan dus lekker in je eigen omgeving blijven wonen. In dit blogbericht lees je verschillende tips die je mee kan nemen als je je woning gaat uitbouwen!

1.Denk eerst zelf

Voor de meeste mensen geldt dat ze de uitbouw van hun woning niet zelf kunnen doen. Er komen veel verschillende factoren bij kijken zoals het maken van een ontwerp, het aanschaffen van verschillende materialen en er is een vergunning nodig. Deze zaken worden vaak uitbesteed, maar hierbij is het belangrijk dat je eerst zelf nadenkt over je eigen wensen! Laat duidelijk aan andere partijen weten wat voor jou de belangrijkste factoren zijn van de uitbouw.

2.Ook de uitbouw moet goed geïsoleerd zijn

Een woning met goede isolatie is niet alleen warm tijdens de winter, maar zorgt ook voor lagere kosten op je energierekening. Daarom is het belangrijk om dit mee te nemen als je je woning gaat uitbouwen. Zo kan je kiezen voor spouwmuurisolatie om de muren te isoleren en isolatieschuim voor het isoleren van je dak. Dit zorgt er ook meteen voor dat er geen daklekkage ontstaat.

3. Een goede aannemer = key

De aannemer is de persoon die het meeste gaat regelen voor de uitbouw. Hierdoor komt de aannemer iedere dag bij je over de vloer om te zorgen dat je uitbouw er zo uit komt te zien zoals jij wenst. De tip die wij willen meegeven is om een aannemer te kiezen waar je een goede klik mee hebt en waarmee je op een lijn ligt. Kies niet zomaar de goedkoopste of beste op papier. Zorg altijd voor een kennismaking en onderzoek of de aannemer is aangesloten bij een Bouwgarant.