Populariteit van metaal stijgt onder de Nijmegenaren!

Metaal is niet meer weg te denken uit het straatbeeld van Nijmegen. Steeds vaker zien we pandeigenaren het toepassen in hun daken en gevels. Niet alleen isoleert en beschermd een metalen dak uw pand, maar geeft uw pand ook een unieke uitstraling. Metaal is verkrijgbaar in verschillende maten en soorten die ieder unieke eigenschappen hebben. Metaal is te verkrijgen in verschillende soorten, bijvoorbeeld lood, zink, RVS, aluminium of koper. Veel van deze metaalsoorten zijn geschikt voor metaalbewerking Nijmegen. Ondanks dat u zoveel diverse keuzes heeft zijn ze allemaal door metaalbewerkingsbedrijven gemakkelijk te bewerken. U kunt ervoor kiezen om het metaal te laten coaten, zagen, kralen, knippen, lassen of zetten.

Architecten in Nijmegen gebruiken steeds vaker zink in hun projecten.

Als u niet de mogelijkheid ziet om zink op maat te maken bieden de meeste metaalverwerkingsbedrijven in Nijmegen hiervoor de oplossing. Ze hebben namelijk een eigen werkplaats waar ze al uw zink op maat kunnen laten zetten in de gewenste lengte. Er zijn ontzettend veel toepassingsmogelijkheden met zink zetwerk op maat. Zetwerk op maat bestaat onder andere uit mastgoten, regenpijpen, bakgoten, vergaarbakken, zinken afdekkappen, kralen, lijsten, boeiborden en deklijsten. Zink is ontzettend licht van gewicht en erg flexibel. Hierdoor kunnen metaalbewerkingsbedrijven in Nijmegen in allerlei vormen buigen en knippen. Een dak van zink geeft uw dak altijd een karakteristieke uitstraling en als er reparaties nodig zijn is het mogelijk om ze eenvoudig uit te voeren. Verder vergt het nauwelijks onderhoud en biedt zink een effectieve bescherming tegen weer en wind.

Wat zijn de voordelen van RVS?

RVS, ook wel roestvrijstaal genoemd, is een schitterend materiaal. Roestvrijstaal is een legering met het pluspunt dat het corrosiebestendig is en zeer robuust is. Daarnaast is het in vele diverse uitvoeringen leverbaar. RVS biedt dankzij zijn eigenschappen een lange levenscyclus. Mocht RVS toch gaan aanslaan of roesten, dan zijn er diverse middelen op de markt die het materiaal weer kunnen herstellen. Bij metaalbewerkingsbedrijven kunt u een ruim assortimenten aan RVS vinden. Zo kunt u kiezen voor een ronde RVS buis of een rechthoekig RVS buisprofiel. Beide vormen zijn verkrijgbaar in een geslepen en ongeslepen afwerking.

Toe aan een nieuwe dak of gevelbkleding?

Is uw dak of gevel toe aan renovatie en bent u op zoek naar metaal Nijmegen? Of bent u benieuwt welke metaalsoort het meeste geschikt is voor uw pand of woning? Dan kunt u het beste langs een metaalbewerkingsbedrijf gaan bij u in de buurt. Hier kan een metaaldeskundige met u meekijken naar uw pand of woning. U kunt uw wensen bespreken en naar aanleiding hiervan kunnen zij u een metaalsoort of toepassing adviseren. Tevens kunnen zij u voorzien van meer informatie over verschillende metaalsoorten en toepassingen. De meeste metaalbewerkingsbedrijven in Nijmegen hebben een eigen machinepark in beheer. Hierdoor zijn zij in staat om producten snel bij u te leveren.