Handige tips om je huis te verven.

Wil je binnenkort graag een nieuwe kleur in je huis hebben en ben je al volop bezig met de voorbereidingen hierop? Dan is deze blog ideaal voor je. Als je een woning gaat schilderen, zijn er namelijk veel punten waarop je moet letten. In deze blog hebben wij enkele handige tips verzameld, zodat je geen problemen zult tegenkomen bij het schilderen van je woning.

Bereid je woning goed voor

Een groot deel van verven is de voorbereiding. Je wilt bijvoorbeeld zo weinig dingen in je kamer hebben staan als mogelijk. De meubels die je niet uit de kamer kunt halen plaats je het best in het midden van de kamer. Hier leg je dan het best nog een laken over, zodat er hier zeker geen verf op kan komen. Ook je vloer zul je moeten beschermen voor verf. Leg hier het best karton of oude kranten neer. Nu moet je alleen nog deurlijsten, kozijnen en plinten afplakken met afplaktape. Nu is deze kamer klaar om geschilderd te worden.

Kies de juiste kleuren

Hoe een ruimte ervaren wordt hangt nauw samen met de kleur van die ruimte. Denk er dus goed over na voordat je de hele kamer gaat schilderen. Het kost veel energie om de ruimte opnieuw te moeten verven. Hier speelt dus veel psychologie bij mee. Probeer dus altijd een evenwicht te hebben tussen warme en koude kleuren. Wil je graag een houten vloer? Dan kies je best voor frisse kleuren op de muur. Let ook op op welk materiaal je zult moeten schilderen en koop hier de juiste kleur voor. Moet je bijvoorbeeld op hout schilderen? Dan is Sigma s2u Nova Satin een goed idee. Ga je toch iets buiten schilderen dan zou ik eerder Sigma s2u Gloss gebruiken. Zo ben je er zeker van dat de kleuren ook echt aan het materiaal hechten.

Zorg voor een goede temperatuur in huis

Het is belangrijk om te weten dat verf trager droogt bij temperaturen onder de 10°C en al helemaal niet droogt als het kouder dan 5°C is. Ook als het te warm wordt is dit niet goed voor de verf. Bij temperaturen boven de 20°C droogt de verf steeds snelle. Dit is ook niet goed, omdat dit voor een minder goede verwerking zorgt. Een temperatuur rond de 15°C is dus ideaal om te beginnen schilderen.