3 redenen om voor beton cire in de badkamer te kiezen

Op zoek naar nieuwe wandafwerking voor in de badkamer? Dan kom je wellicht al snel tot de conclusie dat het aanbod groter is dan je had verwacht. Waar vroeger vooral witte tegels werden verkocht, zijn ze nu in alle soorten en maten verkrijgbaar. Daarnaast kiest niet iedereen meer voor strak tegelwerk in de badkamer. Via Homeofconcrete.com wordt ook vaak beton cire of chalkpaint gekocht. Beide perfecte vormen van wandafwerking voor een vochtige ruimte. Hoewel de meeste mensen wel bekend zijn met krijtverf, is beton cire weer van een geheel nieuw niveau. En niet iedereen is hier bekend mee. Hoog tijd om hier verandering in te brengen!

Ben jij nog op zoek naar een nieuwe wandafwerking voor in de badkamer? En is je oog gevallen op beton cire, maar heb je werkelijk geen idee of dit écht wat voor jou is? Hier zijn 3 redenen die jou vast overstag helpen!

1.     Zeer hygiënisch en gemakkelijk te onderhouden


Wanneer we kijken naar de voordelen van badkamer beton cire, dan valt ons direct op dat deze wandafwerking zeer hygiënisch en tevens gemakkelijk te onderhouden is. Dit komt er met name door omdat de muren geheel strak worden afgewerkt. Geen voegen meer dus waar vuil zich in weet op te hopen. Enkel een gladde muur, eentje die je eenvoudig met een sopje kunt reinigen. Hierdoor is de badkamer veel eenvoudiger schoon te houden en zijn de muren gemakkelijker te onderhouden dan bij bijvoorbeeld tegelwerk. Zo bespaar je jezelf een hoop extra werk én geniet je van meer hygiëne in de badkamer. Win-win.

2.     Mooie betonlook


Natuurlijk wil het oog ook wat. Wanneer de wandafwerking ontzettend praktisch is, maar niet direct oogstrelend is, dan zal dit alsnog weinig positieve reacties opleveren. Gelukkig is dat bij beton cire niet het geval. De prachtige betonlook past perfect bij de huidige woontrends en geeft jouw badkamer direct een gevoel van luxe en de nodige sfeer. Bovendien past de betonlook bij vrijwel iedere badkamerstijl. Of je nu dol bent op modern of misschien zelfs wel landelijk, door de wandafwerking te combineren met de juiste accessoires en sanitair, creëer je eenvoudig één sfeervol geheel.

3.     Watervaste afwerking


Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor schilderwerk in de badkamer. Ze zijn de ietwat oubollige uitstraling van tegelwerk in deze ruimte een beetje zat en hopen zo de badkamer een geheel nieuw en fris tintje te geven. En hoewel je natuurlijk waterafstotende verf gebruikt, kan deze nooit in het douchegedeelte worden gebruikt. Waterafstotend betekent immers niet watervast. Je loopt dan ook het risico dat de verf al snel haar schoonheid verliest. Daarom is het verstandig om voor een afwerking te kiezen die wél watervast is. En tegelijkertijd noch verf, noch tegelwerk. En dan kom je al snel bij beton cire terecht. Beton cire is uitermate geschikt voor vochtige ruimtes en kan in de gehele ruimte worden gebruikt. Hierdoor hoef je dus slechts maar één wandafwerking te gebruiken in de gehele badkamer, waardoor alles een nog mooier geheel vormt.