3 decoraties om je tuin iets unieker te maken

De zomer licht om de hoek, het wordt weer tijd om je tuin te decoreren om het seizoen door te komen. Alleen hoe ga je het dit jaar decoreren? Zoek je misschien naar iets unieks? Na het lezen van deze blog ken jij drie verschillende manieren om je huis net even unieker te decoreren.

Gebruik maken van groen

Groen speelt een grote rol in een tuin Wil jij daarom wat variatie in je tuin? Zorg er dan voor dat je verschillende tinten groen gebruikt. Mocht jij een schutting gebruiken kun je er ook aan denken om een klimplant hier tegenaan te laten groeien. Door hier bijvoorbeeld een Clematis Armandii op te hangen heb jij aan het begin van het voorjaar al een heleboel witte bloemen.

Zorg voor een bepaalde ‘highlight’ in je tuin. Dit zorgt er voor dat de mindere delen van de tuin minder zicht pakken. Je zou bijvoorbeeld een boompje kunnen plaatsen met veel kleuren met daaromheen een perkje.

Een staande brievenbus

Iets wat vrij weinig wordt gebruikt zijn staande brievenbussen, terwijl deze wel een leuke twist aan je tuin kunnen geven. Meestal wordt een staande brievenbus voor bij een oprit geplaatst. Het voordeel van een staande brievenbus is dat je deze volledig vrijstaand keer kan zetten. Dit betekend dat je hem dus neer kan zetten waar je wilt. Zorg wel voor een tactische plek waar een postbode bij kan.

Maak gebruik van grote plantenbakken

Je zou er voor kunnen kiezen om allemaal kleine bloempotten neer te zetten in je tuin, alleen zorgt dit als snel voor een rommelige uitstraling. Neem daarvoor grote plantenbakken. In zo een grote bak zou je een mooie struik kunnen plaatsen. Naast dat dit als een mooie afscheiding zou kunnen dienen, zorgt dit ook voor een mooie highlight van je tuin.