Een nieuwe tuin

Wanneer je de tuin opnieuw wilt gaan aanleggen, komen daar veel dingen bij kijken. Wel of geen gras. Veel of weinig tegels. Welke beplanting. En natuurlijk de grote vraag. Waar komt het tuinhuisje? Omdat het vaak handig is om hier ook een pad naartoe te leggen is het van belang tijdig de locatie van het tuinhuisje te weten.

Een nieuw tuinhuisje

Er zijn vele verschillende vormen tuinhuisjes. Zo veel mensen, zo veel wensen en dat is met tuinhuisjes zeker van toepassing. Velen kiezen ervoor om naast de fietsen, ook wat gereedschap in het tuinhuisje te stallen en daar houdt het dan wel mee op. Maar er zijn ook tuinhuisjes waarbij de overkapping wordt doorgetrokken en er zo een overdekt terras ontstaat. Misschien zelfs wel een terrasverwarming en mooie tuinmeubeltjes erin en het heeft alweer een heel ander zicht.

Kant-en-klaar pakket

Bij veel bouwmarkten is het mogelijk om een kant en klaar tuinhuisje te kopen. Hierbij liggen de afmetingen al vast, maar is even makkelijk in elkaar te zetten als ieder ander bouwpakket. Wanneer de scheidingslijnen van de tuin niet rechttoe rechtaan zijn, zoals bij vele tuinen in Nederland het geval. En om geen ruimte te verspillen is het vaak ook prettiger om een eigen ontwerp neer te zetten. De kosten van zo een tuinhuisje zijn alleen wel weer stukken hoger. Bovendien is dit een vak apart en niet iedereen zal er even goed in zijn en zeker niet wanneer je het maar één keer wil doen. Gelukkig zijn ook daar vakmensen voor, die zich bijvoorbeeld op internet aanbieden. Het is mogelijk om via internet een ontwerp in te sturen en dan wordt op basis daarvan een eerste offerte gedaan. Mocht alles akkoord zijn wordt ook daarvan een bouwpakket thuisgestuurd.

Uniek en zelf ontworpen

Natuurlijk is het ook altijd mogelijk om het tuinhuisje echt helemaal zelf in elkaar te zetten. Hiervoor is vooral een goede planning en een juist stappenplan van belang. Er komt namelijk meer bij kijken dan alleen wat planken hout tegen elkaar timmeren. Naast houten tuinhuisjes zijn er ook kunststof tuinhuizen, waarbij de gehele bouw van kunststof is voorzien. Naast de kunststof kozijnen en deuren zijn zelfs de tussenliggende planken van kunststof. Zo begint het met een fundering. Het doel van het huisje en ook het materiaal, de hoogte en de grootte zijn van belang bij de keuze van de juiste fundering. Dan de wanden, welk materiaal, hoe te bevestigen, kortom hoe worden de muren opgebouwd. En als laatste natuurlijk het dak. Wordt het een plat dak of toch een puntdak? Dit zijn allemaal zaken waar vooraf goed over nagedacht moet worden. Eventueel met wat hulp is het echter zeker te doen en dan is het zeker het unieke tuinhuisje wat precies in de tuin past.